Een break nemen van het businessmom zijn

Door het slechte weer lijkt de zomer haast voorbij te zijn. We zitten echter nog in augustus. Voor veel mensen is het eindelijk zo ver: de welverdiende vakantie begint. Persoonlijk was ik niet van plan om dit jaar met vakantie te gaan. Als businessmom heb ik genoeg balletjes om in de lucht te houden. Een break leek in eerste instantie niet in mijn planning te passen. Natuurlijk ben ik samen met manlief en de kids wel even weg geweest. Maar laten we even eerlijk zijn moeders: dat is niet echt een vakantie voor ons. Daarom ga ik eigenlijk nooit echt voor mezelf weg. Er is genoeg te doen en te regelen. Toch?

Een keerpunt

Normaliter bikkel ik dus het hele jaar door, want dat doen wij moeders van nature. Laat staan als je daarnaast ook nog eens een zaak runt. Dit jaar verliep het echter allemaal niet zo soepel. Begin van deze maand kreeg ik steeds meer moeite om mijn bed uit te komen. Alles kostte extra veel moeite en ik had echt nergens meer zin in. Zoals je kunt voorstellen had dit ook de nodige gevolgen voor de gezinssituatie. Op een gegeven moment kom mijn partner er niet meer tegen. Hij zette me apart en drong me aan dat ik echt even een break moest nemen. Hoe ik dat ging doen, moest ik wel zelf invullen. Als ik maar een rustmoment pak, aldus mijn man. 

Naar Praag

Eerst was ik het totaal niet met hem eens. Ik kon makkelijk nog doorgaan; ik had geen behoefte aan een break. Achteraf gezien was dat wel heel naïef van me. Na veel aanmoediging van mijn man besloot ik dat hij gelijk had. Ik ging daarom op zoek naar een leuk uitje. Toen ik nog studeerde was het mijn droom om een keer naar Praag te gaan. Iets aan die stad heb ik altijd magisch gevonden. Destijds kwam het er echter niet van om op stedentrip Praag te gaan. Het leven gebeurt immers als je druk aan het plannen bent. Ik stelde voor aan mijn man om met z’n tweeën er tussenuit te gaan. De kids konden vast wel bij hun grootouders logeren. Het was namelijk ook alweer een jaar of 10 geleden dat we alleen met elkaar op vakantie gingen. 

Geweldig zo’n stedentrip

In mijn zoektocht naar een leuke (en goedkope) stedentrip, kwam ik al snel uit bij Bebsy. Daar heb ik mijn ideale stedentrip Praag geboekt. Ik kon namelijk aangeven vanaf waar ik wilde vertrekken, wat voor accommodatie ik belangrijk vond en hoe lang de citytrip moest duren. Ideaal voor zo’n regelneef (ofwel businessmom) als ik! Inmiddels ben ik net terug van de stedentrip Praag en ik kan je vertellen dat het echt heerlijk was. Lekker samen met mijn geliefde struinen over de sfeervolle straten, lekker eten en simpelweg genieten van de indrukwekkende cultuur. 

Dus sta jij net als ik altijd aan en kan je wel een korte break gebruiken? Ik raad je een stedentrip Praag aan! Natuurlijk hoef je niet per se naar Praag te gaan. Ik wil je vooral meegeven dat een stedentrip gewoon een ontzettend prettige manier is om toch even weg te gaan zonder dat je weer een week of twee vrij moet nemen.

Gerelateerde berichten