Reizen met kinderen

Ben jij net zoals ik gek op mijn kinderen én op reizen? Wil je dat jouw kinderen ook dezelfde reislust als jij meekrijgen? Zorg er dan voor dat je samen met je kinderen de wereld gaat ontdekken. Reizen met kinderen, het is wat ik het liefste doe! Wanneer ik samen met mijn kinderen op reis ga. Dan kies ik niet voor het stereotype vakantieresort met animatie waar ik mijn kinderen ś ochtends breng en ‘s avonds weer ophaal. Ik kies ervoor om vakanties zowel relaxed als avontuurlijk te maken. Lees verder om te zien wat ik belangrijk vind bij vakanties met kinderen.

Voorbereiding

Een goede vakantievoorbereiding is voor mij noodzakelijk om optimaal te genieten. Waar ik eerst zelf altijd een bestemming uitzocht en een planning maakte, ga dit nu niet meer op. Mijn kinderen zijn inmiddels tieners en tegenwoordig bespreek ik met hen waar we op vakantie gaan en wat we gaan doen. Waar let je dan op als je samen de vakantie gaat voorbereiden? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar budget. Dit om te voorkomen dat alleen vakanties die net te duur zijn worden gekozen. Stel een budget op wat je aan de vakantie wilt uitgeven. Specificeer dit dan weer in de uitgaven naar de bestemming en uitgaven voor de vakantieactiviteiten. Door dit ongeveer uit te stippelen kan je gerichter gaan kijken naar vakanties. Daarna ga ik samen met mijn tieners kijken en bepalen we ook nog even wat voor vakantie we willen. Gaan we voor alleen relaxen, relaxen en actief zijn of de gehele vakantie actief zijn. Als laatste kijken we naar de accommodatie. Slapen we in een tent, caravan, bungalow of appartement? Zodra we hier een keuze over hebben gemaakt gaan we op zoek naar de juiste vakantie.

Praktische tips

Nu heb ik aan den lijve ondervonden dat samen de wereld ontdekken niet altijd gemakkelijk is. Door de jaren heen heb ik inmiddels een aantal praktische tips ontdekt die ook jou zouden moeten helpen. Ga je voor het eerst op reis met jonge kinderen? Zorg er dan voor dat de reisafstand niet gelijk te lang is. Verdeel eventueel je roadtrip en plan je reis op meerdere reisdagen. Op deze manier voorkom je verveelde en zeurende kinderen en maak je de vakantie ook voor jezelf een stuk aantrekkelijker. Verder heb ik altijd gekozen voor vakanties met een zwembad. Niks is lekkerder aan het einde van een actieve dag in het zwembad te springen. Of gewoon een keer de hele dag bij het zwembad te relaxen. Kinderen zijn gek op zwembaden en kunnen hier even al hun energie kwijt. Resultaat? Kinderen die zichzelf vermaken en heerlijk slapen ‘s avonds. De laatste tip die ik jullie mee geef is om bepaalde gezondheidsrisico gebieden te mijden. Kinderen zijn extra vatbaar voor ziektes dus daarom raad ik af om bijvoorbeeld malariagebieden te bezoeken. Heb je een vraag over reizen met je kinderen, stuur mij dan zeker een berichtje via mijn contactpagina. Of wil je nog meer van mij lezen, bezoek dan mijn blogpagina.