De elektrische fiets: hét nieuwe vervoersmiddel

Elektrische fietsen zien we steeds vaker voorbij schieten over onze wegen. Van een afstandje lijkt een elektrische fiets een normale fiets. Dus wanneer je in de auto zit en er rijdt er eentje over de rotonde, dan kan je er versteld van staan met welke snelheid een e-bike over de weg rijdt. Dat we de elektrische fiets steeds vaker zien is overigens niet zo gek. Het is een ideaal vervoersmiddel en in dit blog gaan we wat dieper in op de populariteit van de elektrische fiets.

Steeds vaker op de weg

Het ideale van een elektrische fiets is de ondersteuning bij het trappen, die wordt gegenereerd door de motor. Een elektrische fiets is namelijk heel wat anders dan een scooter of snorfiets. De e-bike biedt namelijk ondersteuning tot 25 kilometer per uur. Voor hogere snelheden (tot 45 kilometer per uur) is er de Speed Pedelec. Voor de Speed Pedelec is het echter wel verplicht om een helm te dragen; de fiets moet tevens over een kenteken beschikken.

Met de elektrische fiets op route

Op stap met de elektrische fiets is heerlijk. Je bent lekker buiten bezig, onderweg naar je bestemming, maar komt desalniettemin zonder zweet aan! Daarom is de elektrische fiets het ideale alternatief voor de auto én de fiets. De meeste mensen zouden namelijk wel wat vaker de auto willen laten staan en de fiets willen pakken – zowel voor de korte stukken, als de lange. Dat is ook een veelvoorkomend goed voornemen voor het nieuwe jaar! Elke keer op een gewone fiets springen kan echter enigszins intimiderend zijn (nog niet te spreken van onpraktisch) wanneer je nog geen goede conditie hebt opgebouwd. Bovendien is het niet heel relaxed fietsen met twee boodschappentassen aan je stuur en een kind achterop. Dat wordt met een elektrische fiets echter een stuk eenvoudiger.

Tips voor de aanschaf

Interesse in een e-bike gekregen? Wij ook! Bij een korte zoektocht zijn we echter tot de conclusie gekomen dat er nogal veel e-bikes op de markt zijn. Dus hoe kies je nu de juiste fiets uit die past bij jouw behoeften? Het is sowieso belangrijk om te kijken naar wat voor soort fiets je wilt hebben. Er zijn elektrische damesfietsen, herenfietsen, transportfietsen en mamafietsen. Daarbij kan de motor van de fiets op verschillende plekken zijn geïnstalleerd: de locatie van de motor heeft invloed op de aandrijving. Vraag voor aanschaf altijd even of je een proefrondje mag rijden, dan weet je zeker of je op de juiste fiets zit of niet!

Gerelateerde berichten