Een betrouwbare auto leasen, waar begin je?

Van plan om een nieuwe auto te kopen? Je kunt ook eenvoudig een auto leasen, ook als je een particulier bent. Er zijn verschillende voordelen aan het leasen, zowel als particulier, maar ook als ondernemer. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheid om te beginnen met het leasen van een auto? Alles wat je moet weten over privé leasen vind je hier!

Je hebt minder kosten met een leasecontract

Je kunt je maandelijkse uitgaven eenvoudig voorspellen. Je betaalt bijvoorbeeld geen wegenbelasting of verzekering, want dat doet de leasemaatschappij. Dit kan je helpen maandelijks veel geld te besparen. Het is ook prettig te weten dat er geen onderhoudskosten zijn. Daardoor kunnen de maandelijkse uitgaven veel goedkoper zijn dan wanneer je een voertuig koopt. Ondanks het feit dat je bij de aankoop van het voertuig een aanzienlijke hoeveelheid geld moet uitgeven. Daardoor nemen veel mensen de verstandige beslissing om een auto te leasen.

Een leasewagen is een betrouwbaar voertuig.

Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele problemen met zo’n voertuig, zowel bij een particuliere oplossing, maar ook als zakelijke lease optie. En zelfs als er een probleem met de auto is, is dat geen probleem. Je mag in deze situatie gewoon de leasemaatschappij bellen. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto en zorgt ervoor dat de auto zo snel mogelijk weer in orde is.

Welke lease opties zijn er beschikbaar?

Om te beginnen is er de optie van een operationele lease. Voor ondernemers is dit de meest voorkomende keuze. Je krijgt de auto in gebruik en hoeft je nergens zorgen over te maken met een operationele lease. De auto is nog steeds eigendom van de leasemaatschappij. In de prijs zijn onder andere afschrijving, onderhoud, verzekering en wegenbelasting al inbegrepen. Een operationele lease is een contract dat tussen 12 en 60 maanden duurt. Daarna betaal je een vast bedrag waaraan alleen de benzinekosten worden toegevoegd en dus nog voor eigen rekening zijn. Behalve eventuele boetes dekt de leasemaatschappij praktisch al het andere.

Shortlease is ook een optie

De termen shortlease en operational lease lijken vrij veel op elkaar. Wat is het verschil tussen een shortlease en een operationele lease? Een shortlease overeenkomst is een leaseovereenkomst met een kortere looptijd. Let goed op: bij een shortlease zijn je maandelijkse betalingen hoger. Shortlease is daarom aan te raden als je tussen twee auto’s moet kiezen of je niet wilt binden aan een langlopend contract.

Financiële leasing

Met een financiële leasing koop je in feite een auto op krediet. De auto wordt je eigendom nadat de leasetermijn verstreken is en de auto afbetaald is. Onderhoud is jouw verantwoordelijkheid bij een financiële lease. Je moet ook wegenbelasting en verzekering betalen. Het voordeel van een financiële lease is dat de auto uiteindelijk van jou is. Als de auto afbetaald is, moet je nog steeds de extra belasting betalen. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Raadpleeg altijd een deskundige of een leasemaatschappij om te bepalen wat de beste handelwijze is voor jouw huidige situatie!

Gerelateerde berichten