Hoe je (als businessmom) een spoedaanvraag energie regelt

Wanneer je als businessmom over een eigen bedrijf beschikt en je onderneming alsmaar groeiend is, is de kans groot dat een verhuizing naar een ander pand op de agenda komt te staan. Hierbij komt natuurlijk nog veel meer kijken dan alleen het verhuizen van spullen en werknemers. De energie mkb moet bijvoorbeeld ook geregeld worden, het liefst nog voordat het nieuwe bedrijfspand betrokken wordt. Op die manier heb je alles voor elkaar wanneer jullie er eenmaal zijn. Moet je toch last minute een spoedaanvraag energie doen voor je bedrijf? Check dan deze stappen.

Spoedaanvraag doen: het begin

Normaal gesproken moet je gemiddeld tussen de twee en zes weken wachten op de aansluiting van energie. Toch kan er altijd iets gebeuren waarbij je direct een aansluiting nodig hebt: misschien ben je vergeten om een aanvraag in te dienen of wellicht is er binnen zeer korte tijd een deal voor een verhuizing gemaakt. Wat de reden ook is: voor dergelijke spoedjes bestaan er – gelukkig – spoedaanvragen. Je hoeft dus niet zonder licht en stroom te zitten: bekijk de energievergelijker voor zakelijke energie online via Minder.nl en je krijgt automatisch pakketten te zien die speciaal voor spoedaanvragen bedoeld zijn.

Aanmeldformulier invullen en versturen

De volgende stappen zijn eenvoudig: zorg ervoor dat je de juiste gegevens in het aanmeldformulier invult en kies de eerst mogelijke ingangsdatum. Extra voordeel: ook bij spoedaanvragen kun je gewoon gebruik maken van leuke acties en aanbiedingen die bedoeld zijn voor nieuwe contracten. Zodra de spoedaanvraag voor zakelijke energie binnen is, gaat de zogenaamde spoedmachine aan. Dat betekent dat de professionals van het bedrijf van de aanvraag er alles aan doen om jou zo snel mogelijk verder te helpen met een nieuw contract. Het leuke hiervan is dat zij ook nog eens gaan onderhandelen over de prijs, zodat jij de beste aanbieding krijgt. Op die manier is een spoedaanvraag via een derde partij vaak goedkoper dan wanneer je dat zelf doet.

Energie na aanvraag met spoed

Vervolgens hoef jij niet veel te doen, het wordt namelijk allemaal voor je geregeld. Zo wordt het papierwerk gefixt en wordt er een kredietcheck gedaan. Na de spoedaanvraag wordt jouw aanmelding direct verwerkt in het centrale register. Dat betekent dat de netbeheerder ook meteen automatisch een seintje krijgt dat er nieuwe energie is afgesloten. Wist je dat je bij een spoedaanvraag ook ‘gewoon’ 14 dagen de tijd hebt om te bedenken of je tevreden bent met de desbetreffende energieleverancier? Dat is wel zo eerlijk. Wat je ook doet, het is in ieder geval belangrijk om totale afsluiting van je energie te voorkomen. Dat scheelt je veel gedoe en uiteindelijk ook veel geld voor een eventueel nieuwe aansluiting.

 

 

 

Gerelateerde berichten