Investeer in een kipper voor je bedrijf!

In de agrarische en logistieke sector wordt veel gebruik gemaakt van grote transportmiddelen om zo effiënt mogelijk te kunnen werken. In verschillende magazijnen wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van vorkheftrucks. Hoe groot en sterk ze zijn hangt er vooral van af hoeveel ze moeten kunnen dragen en verplaatsen. Zo is er nog een transportmiddel dat in de huidige sectoren eigenlijk niet kan ontbreken. Dat is namelijk de kipper. Werken met een kipper zorgt ervoor dat je veel efficiënter kan werken dan met een 'gewone' vrachtwagen. Hieronder zal ik uitleggen waarom. Daarvoor moeten we even beginnen bij het begin.

Wat is een kipper?

Een kipper is een soort grote moderne kar. Het grote voordeel van een kipper is dat hij zijn lading op een andere manier kan lossen dan bij een gewone kar. Bij een kipper is er namelijk techniek aanwezig die er voor zorgt dat hij van een horizontale stand langzaam omhoog getild kan worden naar een meer verticale stand. Dit zorgt er voor dat de lading die de kipper bij zich heeft langzaam naar buiten geschoven kan worden. Een voorbeeld is hiervan het storten van grind voor een pad. Als er een grindpad aangelegd kan worden kan de kipper gevuld worden met grind. De chauffeur kan dan de kipper in een schuinere positie zetten en de laadklep openen. Dan start hij met het langzaam vooruit rijden van de vrachtwagen. Het grind zal er lang en geleidelijk uitvallen zodat de persoon aanwezig op de grond het grind alleen nog maar hoef te verdelen. Mocht je dit zonder kipper willen doen (wat natuurlijk gewoon mogelijk is), moet je zelf aan de slag en het eruit scheppen of je moet gebruik maken van een grijper. Beide manier zijn dus duidelijk minder efficiënt. 

Doeleinden

Natuurlijk wordt een kipper niet alleen gebruikt voor het vervoeren van grind. Het heeft vele toepassingsmogelijkheden. Zo kan je in de agrarische sector denken aan het vervoeren van aardappelen. Als de aardappelen gelost moeten worden op de plaats van bestemming zal dit binnen enkele minuten gebeurd zijn. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het vervoeren van grond. Eigenlijk komt een kipper altijd van pas als er producten in grote hoeveelheden moeten worden vervoerd. 

Kippers zijn zowel nieuw als tweedehands verkrijgbaar. Mocht je interesse hebben in de aanschaf van een kipper dan is het verstandig om eens op internet rond te kijken. Daarbij is het ook belangrijk dat je weet hoeveel je ongeveer wilt gaan vervoeren. Ze zijn namelijk in alle soorten en maten te verkrijgen.

Gerelateerde berichten