Auto huren wel zo makkelijk als business mom

Het is natuurlijk allemaal al zwaar genoeg, een zaak hebben én moeder zijn. Een auto huren kan je leven flink vergemakkelijken. In deze blog deel ik mijn ervaringen, zowel de positieve als de negatieve. Hoe maak ik het voor mijzelf zo makkelijk mogelijk om het moederschap te combineren met mijn eigen bedrijf?

Van hot naar her

Je hebt niet voor alle soorten bedrijven een auto nodig. Zelf ben ik interieurontwerpster. Als ik een opdracht binnenkrijg, ga ik altijd eerst bij de klant langs om een kopje koffie te drinken en kennis te maken. Dan hebben we het over het plan wat de klant in gedachten heeft, en bespreek ik met hen de tarieven en mogelijkheden voor hun budget. Vervolgens verlaat ik het pand na ongeveer een uur, zodat de klant mijn opties kan overwegen. Afhankelijk van mijn agenda ga ik dan weer naar huis om de ideeën van de klant uit te werken, of ik ga meteen door naar de volgende klant. Je merkt al dat een auto huren hierbij flink in mijn voordeel kan werken. Ik ben altijd weg en onderweg, soms ook naar verdere bestemmingen. Een auto huren is essentieel voor mijn bedrijfsvoering.

Waarom een auto huren?

…en niet kopen? Ook voor deze situatie is het voor iedereen anders. Een auto huren is voor mij een perfecte manier om van en naar klanten te gaan omdat ik in het centrum van Amsterdam woon. Het is daar zonder parkeervergunning bijna onbetaalbaar om een auto te hebben. Daarbij kan ik voor de meeste dingen wel op de fiets, maar voor mijn werk dus niet. Een auto huren is in mijn geval dus voordeliger. Ik heb niet altijd een auto nodig, maar áls ik ‘m nodig heb, kan ik een auto huren dicht bij mij in de buurt.

Auto huren in combinatie met moederschap

Een auto huren doe ik niet alleen voor mijn werk. Ik doe het ook wel eens als ik grote boodschappen moet doen – ook dat gaat moeilijk op de fiets. Een gezin onderhouden is een baan op zich, maar ik heb enorm veel plezier in mijn werk. Het fijne van het ondernemerschap in combinatie met moeder zijn, is dat je je eigen tijd kan indelen. Zo heb ik niet alleen tijd om de was te doen of op te ruimen, maar ook een momentje voor mezelf, mijn kinderen en mijn man te nemen. Als zij allemaal thuis komen van school en werk, heeft iedereen iets te vertellen. Een auto huren is snel, makkelijk, goedkoop én efficiënt voor mijn leven.

Gerelateerde berichten