Ben je ondernemer? Dan zijn deze verzekeringen handig om te hebben

Als ondernemer, of anders, wanneer je bijvoorbeeld gaat beginnen met beleggen, wil je jezelf en je bedrijf beschermen tegen financiële risico's. Een manier om dit te doen is door het afsluiten van verzekeringen. Er zijn verschillende soorten zakelijke verzekeringen die van belang kunnen zijn voor jouw bedrijf. In deze blog bespreken we een aantal van deze verzekeringen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schadeclaims van derden als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval of een fout van jou of een van je medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld gaan om materiële schade of letselschade. Zeker wanneer je als bedrijf veel contact hebt met klanten of leveranciers is een aansprakelijkheidsverzekering een must.

Bedrijfsautoverzekering

Als je als ondernemer een bedrijfsauto hebt, is het verstandig om deze te verzekeren met een bedrijfsautoverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de auto en eventuele schade die je veroorzaakt aan andere auto's of personen. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen, zoals WA, WA+ of allrisk. Het is verstandig om de dekking af te stemmen op de waarde van de auto en de risico's die je loopt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer ben je niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat je bij ziekte of een ongeval geen inkomen hebt, tenzij je hiervoor een verzekering hebt afgesloten. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je jezelf beschermen tegen dit risico. Het is wel belangrijk om te weten dat deze verzekering vrij prijzig kan zijn.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen als je als ondernemer in een juridisch geschil belandt. Bijvoorbeeld als je een conflict hebt met een leverancier, klant of werknemer. Met deze verzekering heb je recht op juridische bijstand en worden de kosten hiervan vergoed. Let wel op dat niet alle geschillen onder de dekking van de verzekering vallen. Doe hier dus eerst onderzoek naar, anders sluit je misschien voor niets een verzekering af!

Brand- en inbraakverzekering

Als je als ondernemer een bedrijfspand hebt, is het verstandig om deze te verzekeren tegen brand en inbraak. Een brand- en inbraakverzekering dekt de schade als gevolg van bijvoorbeeld een brand, inbraak of vandalisme. De hoogte van de premie is afhankelijk van de waarde van het pand en de aanwezige inventaris. Dit is op lange termijn een enorm handige verzekeringen. Veel bedrijven komen op een bepaalde manier, tenzij de onderneming alleen online bestaat, in aanraking met brand of inbraak. En in het geval dat er iets mis gaat dan is het in ieder geval mogelijk om terug te vallen op die verzekering.

 

Gerelateerde berichten