Bestelbus huren: voor allerlei momenten

Een bestelbus huren is handig als je goederen of mensen moet vervoeren. Soms is je auto daar niet groot genoeg voor. Of het is simpelweg niet veilig. Dan kan een bestelbusje echt van pas komen. Zeker als je een klein bedrijfje hebt, is dit een reëele optie. Maar waar let je dan op?

 

Bestelbus huren: slimme optie voor kleine bedrijven

 

Laten we eerlijk zijn: alleen de supergrote bedrijven hebben standaard een bestelbusje in de garage staan. Maar de meeste (eenman) bedrijven kunnen zich dat helemaal niet veroorloven. Nog los van de aanschaf van zo’n busje, komen daar gelijk ook een hoop vaste lasten bij kijken. Om het over het onderhoud nog maar niet te hebben. Maar ook in kleine bedrijven kan de situatie ontstaan dat je opeens veel goederen moet vervoeren. Of dat je met wat klanten of medewerkers ergens naar toe wilt. Wat dan?

 

Heel handig

 

Dan huur je dus heel eenvoudig een bestelbus. Je kunt al een bestelbus huren voor een paar uur, een paar dagen of een paar weken. En dat niet alleen: je hebt een ruime keuze in het soort bestelbusje. Van klein tot groot, alles is mogelijk. Je kunt het busje helemaal afstellen op je wensen. Daarbij moet je denken aan de ruimte die je nodig hebt, maar ook aan de afstand die je moet rijden.

 

Let even op

 

Natuurlijk moet je wel even goed opletten als je een bestelbus huurt. Niet ieder busje mag je besturen met een gewoon rijbewijs. Voor grotere busjes heb je vaak een rijbewijs C nodig. Daarnaast is het handig met het verhuurbedrijf te overleggen waarvoor je het busje nodig hebt. Dan kunnen ze je goed adviseren. Kijk goed wat er in de prijs is inbegrepen. Heb je bijvoorbeeld een aantal vrije kilometers? En wat kost het als je daar overheen gaat? Hoe groot is het eigen risico en kun je dat verlagen? Zo ja, onder welke voorwaarden? Kortom: laat je goed informeren en maak duidelijke afspraken. Maar als je dat hebt gedaan, dan rijdt je zo weg in je gehuurde busje.

Gerelateerde berichten