Sluit de boel aan met een displayport

Met een displayport sluit je je videokaarten en laptops aan. Het lijkt erop dat de displayport in veel gevallen de HDMI aan het vervangen is. En dat is mooi, want de displayport is nóg stabieler in de overdracht van beeld en geluid. De displayport is inmiddels aanwezig op het grootste gedeelte van alle nieuwe computers en laptops. Dat is fijn, want dan kun je, tot op zekere hoogte, uitgaan van een nieuwe standaard.

Kan ik de displayport ook aansluiten op de televisie?

Ja. Alleen zul je merken dat de televisie, ook de nieuwste, nog voorzien is van HDMI. Dat is geen enkel probleem, je hoeft er alleen maar even een verloopstukje bij te bestellen. Natuurlijk bestel je ook het verloopstukje gemakkelijk en snel online. Wanneer je het verloopstukje van HDMI naar displayport ’s avonds voor 22.00 bestelt, heb je het de volgende dag al in huis. En heb je vragen? Dan kun je bellen en chatten met de klantenservice, zij weten echt wat jij bedoelt. Als dat geen service is, dan weet ik het ook niet meer.
Displayport

Hoe ziet een displayport eruit?

Een displayport lijkt eigenlijk wel een beetje op HDMI. Deze kabel heeft een plug met daarin 20 pinnen/connectors. Deze plug heeft ook nog een afgeronde hoek. En, voor alle veiligheid, is deze plug voorzien van een sluitmechanisme. Zo weet je zeker dat de kabel goed in de apparatuur blijft zitten. Over het algemeen is het ook bijna nooit nodig om de kabel te verwijderen uit het apparaat. Wil je dat toch doen? Dan druk je op de knop aan de bovenzijde van de connector. De kabel zal dan gemakkelijk te verwijderen zijn. De kabels zijn beschikbaar in zwart en wit. De kleur maakt voor de kwaliteit niets uit, het is een esthetisch iets.

Kan ik ook zonder displayport?

Wanneer je echt goed op je nieuwe computer of laptop wilt werken kan je niet zonder displayport. Deze wordt over het algemeen standaard bijgeleverd, zodat je direct kunt beginnen. Heb je nog een HDMI kabel liggen en geen zin om moeite te doen, dan kun je natuurlijk een verloopstukje aanschaffen. Zo kun je HDMI aansluiten zonder dat de eigenlijke poort daarvoor aanwezig is. Dit is echter niet aan te raden. Je hebt niet voor niks een compleet nieuwe computer of laptop aangeschaft? Je wilt dan natuurlijk de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit. Met een verloopstukje heb je toch kans dat er iets van die kwaliteit verloren gaat.

Gerelateerde berichten