vpn
Blogs

Een vpn is handig voor zowel zakelijk als prive gebruik

VPN wat is dat?

VPN wat is dat? vragen de meeste mensen zich af. Met een VPN komt er een beveiligde verbinding tot stand. deze communiceert tussen je digitale apparaten en het internet. Het verkeer gaat dan via de server van een gratis of betaalde VPN aanbieder ergens op het web.

De aanbieder zorgt voor de juiste versleuteling en zorgt ervoor dat je bij elke verbinding een ander IP-adres toegewezen krijgt. Overigens deel je dit IP-adres ook nog eens met anderen. Je activiteit is dan niet meer direct naar jou te herleiden. Iedere keer als je verbinding maakt kun je een land opgeven, waar je je dan lijkt te bevinden voor anderen.

Veilig internet op een openbaar netwerk

Op een openbaar netwerk is het voor hackers heel gemakkelijk om je gegevens te onderscheppen. Een slimme hacker kan dat zelfs wanneer je versleutelde sites bezoekt. Door het gebruik van een VPN is je gehele verbinding versleuteld. Zo kan je simpel gebruik maken van je email en je virtuele bank-omgeving via een openbaar netwerk. Een goed alternatief is om je mobiele netwerk te gebruiken. Check hier ook direct de ‘best VPN for Netflix‘. Deze VPN verbindingen zorgen ervoor dat je alle films kan kijken in elk land!

Meer privacy

Andere partijen zoals overheidsinstellingen en adverteerder kunnen je minder goed volgen zodra je gebruik maakt van een VPN. Log je in met een bestaand account dan weet de website wel wie je bent. Mijn tip is om een adblocker te installeren die daarmee volg cookies kan uitschakelen. VPN wordt ook vaak ingezet bij het anoniem downloaden vanaf torrent sites.

De nadelen van een VPN

VPN kan wel degelijk voor een tragere netwerksnelheid zorgen. Omdat er gebruikt maakt van een omweg via de server van de aanbieder. Sites kunnen hierbij nog steeds vlot bezocht worden, maar het downloaden van grote bestanden kan beduidend langzamer gaan. Het kost immers tijd om een VPN verbinding tot stand te laten komen. Vele aanbieders maken gebruik van gratis software en mobiele apps.

VPN 100% anoniem?

Door gebruik te maken van een VPN kan je anonimiteit niet gegarandeerd worden. Maar wat betreft privacy ga je er flink op vooruit. Als je uit beeld wilt blijven bij adverteerders dan hoef je niet persé naar het vestigingsland te kijken. Zodra je kiest voor een aanbieder die nauwe samenwerkingsverbanden heeft met nederland, dan moet je in je achterhoofd houden dat je niet anoniem bent. Je onzichtbaarheid verbreekt zodra je inlogt op één van deze sites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.