Een bedrijfsverhuizing effectief uitvoeren

Bedrijfsverhuizing is zwaar werk

Jaarlijks ontkomen veel bedrijven er niet aan. Vanwege het groter worden of kleiner worden van het bedrijf, goedkopere of duurdere kantoorpanden en gemeentelijke wetgevingen moeten bedrijven verhuizen. Een bedrijfsverhuizing is een grote taak. Het kan voor veel werknemers en het bedrijf in het algeheel de productiviteit en omzet beïnvloedden. Daarnaast kan een bedrijfsverhuizing ook op zichzelf duur zijn. Daarom zijn weinig bedrijven erg enthousiast over een verhuizing tenzij het gaat om een uitbreiding die het bedrijf ten goede komt. Maar dan nog is het een grote klus. Daarom in dit een artikel een aantal methoden om de bedrijfsverhuizing in goed uit te voeren.

De eerste keuze die gemaakt moet worden is of de verhuizing zelf kan worden uitgevoerd of dat er een verhuisbedrijf moet worden ingehuurd. In veel gevallen kan de verhuizing zelf worden gedaan wanneer het om kleinere bedrijven gaat. Desondanks zijn veel bedrijven die groter zijn toch afhankelijk van verhuizers. Een goede tip is om een duidelijke keuze te maken of je de verhuizing gaat uitvoeren op een manier waar je in een klap de gehele verhuizing doet, of de verhuizing geleidelijk over vele weken verspreid.

Geleidelijk of in één keer

Het voordeel van de bedrijfsverhuizing in een weekend te doen is dat het een stuk minder zorgen scheelt. Een verhuizing is iets waar je van af wilt en dan kun je na het weekend gewoon weer verder met je bedrijf. Desondanks kan dit wel een plotselinge omschakeling zijn en zeker met een groter bedrijf is het mogelijk dat het niet in een weekend gedaan kan worden. Daarom kun je de verhuizing ook geleidelijk uitvoeren door over vele weken een voor een de verschillende departementen van je bedrijf te verhuizen.

Let er ook op dat je de kosten van de verhuizing goed in de gaten houdt. Stel een budget op en houd je daaraan. Op deze manier kom je niet om onverwachte redenen in de problemen. Zoals elk goed bedrijf weet, de winst zit hem in de details. Heb je veel elektronica die verhuisd moet worden? Ga er dan voorzichtig mee om. Iemand van je ICT-team kan dit deel van de verhuizing waarschijnlijk het beste overzien omdat deze mensen verstand hebben van de gevoeligheid van bijvoorbeeld computers.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat je in de toekomst mogelijk weer moet verhuizen. Zorg daarom dat je bedrijf ook zo ingericht is dat het voorbereid is op een verhuizing. Vervang grote desktops, bijvoorbeeld met laptops en investeer in lichte bureaus.

Gerelateerde berichten