Hoe word ik een business mama?

Het leven als een business mama is een druk bestaan maar kent ook vele voordelen. Wil jij meer dan alleen huisvrouw zijn? Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat de man bij voorbaat de kostwinner is. Overal staan moedige vrouwen op die het heft in handen nemen en besluiten te gaan ondernemen. Maar waar moet je beginnen? Vandaag bespreken we een aantal handige tips die jou op weg helpen naar het starten van je eigen onderneming.

Nooit geschoten is altijd mis!

Om te kunnen ondernemen heb je een goed idee nodig. Wat wil je de markt gaan aanbieden? Hoe onderscheid ik me van andere ondernemers? Met welk product of dienst ga ik de markt betreden? Wat zijn mijn concurrenten? En hoe ga ik mijn product of dienst verkopen? Dit zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Heb je het helemaal uitgedacht dan is het een kwestie van proberen. Je zal nooit met honderd procent zekerheid antwoord kunnen geven op de bovenstaande vragen. Er zal altijd een grijs gebied zijn waarin onzekerheid over de uitkomst heerst. Hoe kom je erachter of je ideeën correct zijn? Door het gewoon te doen! Durf het risico aan te gaan om je leven om te gooien.

Nog geen gat in de markt gevonden?

Ondernemen wordt vaak gekoppeld aan innovatie. Om succesvol te zijn moet je met een nieuwe dienst of product op de markt komen die beter werkt of iets kan dat bestaande producten en diensten nog niet kunnen. Echter, is dit niet altijd het geval. Elke stad heeft bijvoorbeeld een bakker nodig. Daarom kunnen er meerdere bakkers naast elkaar bestaan. De vraag naar brood is zo groot dat meerdere ondernemers met hetzelfde concept bestaansrecht hebben. Ga daarom bij jezelf ten rade en bepaal wat jouw passie is. Ben jij handig in de keuken? Of maak je de lekkerste cakes en taarten? Misschien is het dan tijd voor je eigen shop. Het voordeel is dat je je onderneming vanuit huis kan starten. Je valt niet meteen weg in het huishouden. Tussen het bakken van de taarten en cakes heb je nog tijd om de kinderen van en naar school te brengen. Uiteraard moet je wel investeren in de juiste apparatuur. Een horeca koelkast mag dan ook echt niet ontbreken. Al het lekkers dat je maakt voor de verkoop moet natuurlijk wel ergens goed bewaard kunnen worden. Jouw eigen onderneming is binnen handbereik. Durf jij het aan?!

Gerelateerde berichten