Bureaustoel kopen, waar moet je op letten?

Een bureaustoel is samen met het bureau een van de belangrijkste meubels in een kantoor. Je werkt er tenslotte 5 dagen per week aan en minimaal een paar uur per dag. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in een bureaustoel want het kan veel invloed hebben om je lichamelijk gezondheid. Daarom vertellen we je in dit blog graag waar je op moet letten als je een bureaustoel gaat kopen.

Een stevige en gevormde rugleuning

Steeds meer en meer mensen krijgen rug- en nek klachten. Een van de grootste oorzaak daarvan is de smartphone maar ook een verkeerde houding op het werk heeft hier grote invloed op. De bureaustoelen met een halve rugleuning zijn not done. Deze leuningen ondersteunen je rug namelijk maar tot de helft. Hierdoor is allereerst de druk niet goed verdeeld maar ben je ook sneller geneigd om voorover te gaan zitten. Niet gaat voor je rug!

Een goede rand

Ook de rand van de stoel is ontzettend belangrijk. Als je een bureaustoel gaat kopen controleer dan altijd of de stoel een waterval-rand heeft. Dit is een rand die afloopt en de druk op de bovenbenen verlicht. Een waterval-rand is ook wel een kenmerk van een ergonomische bureaustoel. Zeker voor mensen met spataderen en rusteloze benen is deze rand een aanrader.

Altijd comfortabel in een hoek van 90 graden

Als je een bureaustoel gaat kopen kun je deze het beste uittesten in de winkel. Zet de stoel in een hoek van 90 graden en ga erop zitten. Ten alle tijden moet je in een hoek van 90 graden comfortabel zitten. Zit je dat niet dan is deze stoel niet geschikt voor jou en gaat de zoektocht weer verder

Leer, stof of kunststof

De soort bekleding van de stoel is ook ontzettend belangrijk. In de zomer met je met je korte broek of jurk op een plastic stoel gezeten? Niet fijn kunnen we je wel vertellen. Kies een stof die vriendelijk voor het lichaam is en ventilerend. Hoe mooi leren stoelen ook zijn, dit materiaal is voor de zomer alles behalve fijn terwijl de stoel wel ontzettend goed zit.

Natuurlijk is het helemaal van jouw lichaam afhankelijk welke stoel het beste bij jou past maar met deze tips hopen we dat je in ieder geval wat houvast kunnen geven bij de zoektocht de perfecte bureaustoel. Veel succes met een bureaustoel kopen.

Gerelateerde berichten