Flexplek huren? Doen!

Ooit gehoord van flexwerken? Dat kan bijna niet anders want flexwerken ontzettend populair. Net zoals flexplekken trouwens. Flexwerken en werken op flexplekken is het nieuwe werken. Het zorgt ervoor dat er een hele andere (positievere) sfeer binnen het team komt omdat werknemers flexibel moeten zijn en het haalt je team echt uit hun comfortzone. Hierdoor hebben we veel mensen zien ontplooien want alleen maar positieve gevolgen heeft voor het bedrijf maar wat is een flexplek eigenlijk? In dit blog vertellen we je alles over flexplekken en over hoe je een flexplek kan huren.

Wat is een flexplek

Een flexplek is eigenlijk een flexibele werkplek en dit kan echt overal zijn zolang het maar niet je eigen werkplek is. Een flexplek kan een andere ruimte binnen jouw kantoor zijn, een ruimte op een andere vestiging, een ruimte in een heel ander gemeenschappelijk pand of zelfs een café. Alle plekken waar jij kunt werken en niet jouw vaste kantoor zijn kun je omschrijven als flexplekken.

De voordelen van een flexplek

Een flexplek brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst ben je even uit je comfortzone. Sommige personeelsleden roesten zo vast in hun huidige sfeer dat dit ten koste gaan van hun creativiteit. Ze houden zich er vast aan hun vaste gewoontes, rituelen en gedachtes dat ze eigenlijk helemaal niet meer out of the box denken. Een flexplek brengt hier daadwerkelijk verandering in. Daarnaast is het soms veel beter te bereiken voor een meeting met bijvoorbeeld klanten. Werk je in het noorden en komen je klanten uit het zuiden, dan is een flexplek in het midden van het land ideaal. Ieder heeft dezelfde reistijd en dat scheelt een hoop. Daarnaast kan een flexplek door iedereen worden gehuurd en zit je er nooit vast aan. Heb je een maandje wat minder werk of klanten dan heb je geen onnodige kosten die je met een vaste werkplek bijvoorbeeld wel helpt.

Flexplek huren

Een flexplek huren is tegenwoordig ontzettend simpel. Typ “flexplek huren” in, in dit zoekmachine en je krijgt een hele lijst van verhuurders. Natuurlijk wil je niet zomaar bij iemand een flexplek huren en daarom is het wel goed om je even te verdiepen in het aanbod. Misschien hebben collega’s wel een goede tip voor je over waar jij het beste een flexplek kunt huren.

Ga jij binnenkort een flexplek huren of heb je dat misschien net gedaan? We horen graag jouw ervaringen zodat we dit met andere kunnen delen. Sommige flexplekken zijn beter dan andere en we horen graag jouw mening hierover.

Gerelateerde berichten