Tips voor het lakken van je nagels

Netjes je nagels lakken klinkt erg makkelijk, maar toch kan dit nog een uitdaging zijn. Je knoeit langs je nagels, je brengt de nagellak te stroperig aan, er komen luchtbelletjes onder je nagellak te zitten: iedereen die weleens haar nagels lakt kent deze frustraties wel. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet waardoor je gemakkelijk je nagels lakt!

Tip 1: Schone nagels

Voordat je aan de slag gaat met iets op je nagels te smeren, moeten je nagels schoon zijn. Je moet ervoor zorgen dat je nagels vrij zijn van nagellakresten, vuil en vet. Nadat je de oude resten hebt verwijderd met nagellak remover kan je altijd je nagels nog even in een azijnbadje onderdompelen. Hiermee verwijder je alles wat achter is gebleven van de nagellak remover. Waarom dit zo belangrijk is, is omdat de nieuwe nagellak daardoor beter zou gaan hechten.

Tip 2: Verzorging

Vaak denken mensen dat je je nagelriemen moet terugduwen voordat je aan de slag gaat met je nagels lakken. Dit kan je zeker doen, maar niet droog. Je hebt speciale nagelriem oliën die je nagelriemen verzorgen en verzachten. Dit is dan ook het beste moment om aan je nagelriemen te zitten. Maar als het niet nodig is, blijf dan gewoon lekker van je nagelriemen af.

Tip 3: De nagellak

Nagellak wordt nou eenmaal snel oud. En wat houdt oude nagellak in? Te stroperig. Dit gaat nooit een mooi effect hebben op je nagel. Daarom is het altijd goed om een nagellakverdunner in huis te hebben. Hier heb je maar 2 tot 3 druppels thinner voor nodig en dan is het probleem al zo goed als opgelost. Check dus altijd even de nagellak voordat je het op je nagel aanbrengt, voordat je dit hele proces weer opnieuw kunt gaan doen. Gellak kopen is ook altijd nog een goede mogelijkheid van mooie nagellak. Het begrip gellak komt vooral uit de salons waar je je nagels kan laten doen, maar gelukkig kan is zelf gellak kopen ook altijd een mogelijkheid.

Tip 4: Uitgeschoten met je nagellak

Watten schijfjes en nagellak remover pads maken het vaak erger dan dat het al was als je bent uitgeschoten. Je raakt per ongeluk de gelakte nagels en vervaagd alles, of er blijven pluisjes zitten op de nog natte nagels door een wattenstokje. Wat tegenwoordig erg populair is, is een nail polish correcter pen. De naam zegt eigenlijk al wat het is: het is een pen met een dunne punt waar nagellak remover opzit. Hierdoor kun je heel correct de foutjes weghalen en langs je nagelriemen gaan. Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de rest van je nagels al droog zijn van de nagellak.

Gerelateerde berichten