Wat doe ik allemaal om gezond te blijven?

Ik ben al mijn hele leven erg zuinig op mijn lichaam. Ik vind het belangrijk om gezond te blijven, al kan dat soms wel is lastig zijn. Ik heb een druk leven, al zeg ik dat zelf. Ik moet zorgen voor mijn gezin, ik regel het huishouden, ik werk parttime bij een bedrijf op de HR-afdeling. Daarnaast moet ik ook nog het contact onderhouden met mijn familie en vrienden. Vanwege de drukte vind ik het lastig om een gezonde levensstijl te blijven hanteren. Er zijn wel eens periodes geweest dat ik bijvoorbeeld bijna geen tijd had om te sporten. Dat vond ik dan ook wel erg jammer, want sporten is een van de dingen die ik heel graag doe. Maar het lukt mij de laatste maanden steeds beter om een gezonde levensstijl te hanteren. Daarom leg ik in dit blog uit wat ik doe om gezond te blijven.

Genoeg in beweging blijven

Zoals ik al eerder zei heb ik wel periodes gehad dat ik niet aan sporten toe kwam. Dat had dan niet alleen een negatieve invloed op mijn fysieke gesteldheid, maar ook op mijn mentale gesteldheid. Ik merkte dat sporten erg belangrijk is voor mijn gezondheid. Sinds kleins af aan ben ik volop bezig met sporten. Vroeger heb ik veel gehockeyd en ik deed aan paardrijden. Tegenwoordig ga ik regelmatig naar de sportschool. Ik probeer wel minimaal twee keer in de week te gaan. Daarnaast pak ik ook steeds vaker de fiets als ik ergens heen moet. Zo kom ik vrij eenvoudig aan mijn minimale dagelijkse inspanning. Genoeg sporten is naar mijn mening wel de basis voor een gezonde levensstijl.

Voldoende nachtrust en gezonde voeding

Voor een gezonde levensstijl is genoeg in beweging blijven niet het enige waar je op moet letten. Het is erg belangrijk dat je een goede nachtrust hebt en dat je gezonde voeding binnenkrijgt. Er zijn enorm veel verschillende redenen waarom je een goede nachtrust dient te hebben. Sommigen zeggen zelfs dat een goede nachtrust nog beter is dan gezonde voeding of sporten. Het is essentieel voor het optimaal functioneren van zowel je lichaam als je geest. Daarnaast is het bij een gezonde levensstijl ook van groot belang dat je de juiste voedingsstoffen en de benodigde vitamines binnen krijgt. Zelf probeer ik elke dag gezond en gevarieerd te eten. En op het moment dat ik bijvoorbeeld een tekort heb aan Vitamine D, dan overleg ik met mijn huisarts of supplementen dat tekort tegen te gaan. Het is namelijk niet verstandig lukraak pillen te gaan slikken. Er zijn voedingssupplementen die botsen met medicijnen die je wellicht al slikt. Bovendien denk jij misschien dat je een Vitamine D tekort hebt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wanneer je echt wilt weten wat de oorzaak is, dan kun je een bloedonderzoek laten afnemen bij je huisarts.

Gerelateerde berichten