Horecavloeren; belangrijk aspect bij succesvol horeca ondernemen

Als je horecaondernemer bent dan weet je als geen ander dat het concept en de inrichting van je zaak belangrijke factoren zijn voor een goeddraaiende zaak. In de inrichting is de vloer weer heel bepalend. Horecavloeren selecteren is daarom een belangrijk onderdeel hiervan. Net zoals de vloer thuis is het aanbod in horecavloeren enorm. Er zijn uiteraard wel andere factoren die belangrijker zijn bij horecavloeren. Onder andere de slijtvastheid van de vloer is een aspect die bij horecavloeren veel zwaarder meewegen. Om goed inzicht te geven waar je op dient te letten en wat er mogelijk is heb ik een blog geschreven die je kan helpen bij het selecteren van de juiste vloer die de juiste sfeer in je horecaonderneming gaat creëren.

Horecavloeren van hout

Meestal moet een horeca onderneming een warme gezellige uitstraling. Zeker bij restaurants is dit het geval. Bij een warme uitstraling past een houten vloer vaak beter. Hout heeft, vinden de meeste mensen, een warme en gezellige uitstraling. Bij hout is er de keuze tussen de massief houten vloer en parket. Bij parket zit er een toplaag op meerdere soorten hout. Parket werkt wat minder en is bijvoorbeeld wel geschikt voor vloerverwarming. Een massief houten vloer gaat vaak wat langer mee. Er zijn vloeren die letterlijk een leven lang meegaan. Het zijn vaak dikke planken die vele malen geschuurd en weer opnieuw in de olie of lak gezet kunnen worden. Een massief houten vloer is daarom bij uitstek geschikt als Horecavloer. Let op de manier van behandelen is heel bepalend voor de levensduur. En gezien het intensieve gebruik van horecavloeren is het kiezen van de juiste behandelmethode heel belangrijk. Laat je hier dus goed over adviseren. Te vaak onderhoud moeten doen aan je vloer kan lastig zijn als je een restaurant hebt wat 7 dagen in de week open moet.

Legvormen bij horecavloeren

Als je gaat voor hout. Dan is de legvorm van deze horecavloeren nog een aspect waarin een keuze gemaakt dient te worden. Uiteraard kan je kiezen voor het recht leggen. Als je wat meer speelsheid wil dan kan een visgraat vloer een leuke alternatieve legvorm zijn. Het maakt de inrichting vaak wat dynamischer. Het leggen van een visgraatvloer zal wel wat duurder uitpakken aangezien het leggen hiervan intensiever is en veel nauwkeurigheid vraagt. Ik hoop dat je op deze manier wat meer te weten bent gekomen over horecavloeren en dat we je wellicht wat op weg hebben geholpen met het maken van de juiste keuze hierin.

Gerelateerde berichten