Is camerabeveiliging iets voor jou?

Als moeder wil je dat jouw gezin niets overkomt, zeker geen woninginbraak. Dat herken ik natuurlijk. Ik heb ooit zelf een inbraak meegemaakt voordat ik kinderen kreeg en ik zou dat voor geen goud nog een keer willen doorstaan mét onze kinderen. Daarom hebben we bij de aankoop van ons nieuwe huis direct gekeken naar mogelijkheden voor beveiliging. We wonen in een vrijstaand huis en mijn man opperde al snel om te kijken naar camera beveiliging. In eerste instantie vond ik dat een gek idee. Ons huis laten beveiligen met camera’s? Maar ik zou nu niet meer terug willen. We kunnen op elk moment ons huis zien als we dat willen en we krijgen een seintje als er verdachte bewegingen zijn in onze woning. Daardoor voel ik me een stuk veiliger als we een tijdje weg zijn. Als we thuis zijn en er iets geks is, kunnen we bovendien direct alarm slaan met een ingebouwd alarmsysteem. Ik ben nu veel minder bang voor een inbraak. De camera’s buiten ons huis hebben een afschrikkende werking op dieven.

Camerabeveiliging in en om het huis

Camerabeveiliging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om een deskundig bedrijf in te schakelen om de beveiliging in orde te maken. Zelf hadden we er geen verstand van. En als je kiest voor deze vorm van beveiliging wil je natuurlijk wel dat alles goed werkt. Je moet erop kunnen vertrouwen. Gelukkig konden we bouwen op de experts die onze camerabeveiliging kwamen installeren. We kregen goed advies over de plaatsing van de camera’s en het alarmsysteem. Uiteraard kost het plaatsen van camera’s en de service geld, maar wat mij betreft is dat het helemaal waard. Een gevoel van veiligheid is een groot goed.

Wanneer kies je voor camera’s?

Voor woningen in een doorsnee wijk zou ik niet snel kiezen voor camerabeveiliging. Wij wonen echter buitenaf, waar minder sociale controle is. Er kon voorheen zomaar iemand ongezien ons erf op komen. Dat is precies de situatie waarin ik je zou aanraden wel voor camera’s te kiezen. Woon je in een normaal rijtjeshuis of aan een drukke straat, dan is beveiliging door middel van camera’s misschien te veel van het goede. Kortom, als je vermoedt dat inbrekers jouw woning op het oog hebben of als je buitenaf woont en je je onveilig voelt, is beveiliging geen slecht idee. Er zijn allerlei manieren om dat voor elkaar te krijgen, met of zonder professionele hulp.

Gerelateerde berichten