Ook mama moet zo nu en dan even uitrusten

Ook voor ons moeders is het belangrijk om af en toe even een pauze in te lassen en bij te komen. Dat kun je uiteraard op verschillende manieren interpreteren. Voor de één is bijkomen al een hele ochtend lekker met een boek op haar school zitten en de ander wil er echt even tussenuit. Hoe dan ook moet er iets zijn om even weg te zijn van het moederschap en even helemaal zen te zijn met jezelf. In deze blog help ik je graag met een paar ideeën om helemaal uit te rusten.

Op vakantie gaan

Als je er de tijd en ruimte voor hebt is er helemaal niet mis met een fijne vakantie. Je laat je partner bij de kinderen en gaat alleen of regelt een oppas en vertrekt romantisch samen. Of je nu een weekendje naar Londen gaat of een Rondreis Bali maakt, even in een andere omgeving vertoeven kan geweldig zijn. Je kunt helemaal ontspannen en bent niet continu bezig met je werk of de kinderen. Dit is dan ook een vorm van uitrusten die we echt aanraden, want je zal bijna als herboren terugkeren. Vooral als het een Rondreis Bali gaat worden is de kans groot dat je gaat genieten van jouw welverdiende vakantie. Daarnaast ben je ook meteen een mooie ervaring rijker.

Een verwendagje inplannen

Voor een rustmomentje tussendoor kan je ook een leuke dag inplannen met vriendinnen. Je gaat samen naar een schoonheidssalon, laat jezelf masseren en maakt het af met een bezoek aan de kapper. Als jij je maar uitgerust en verwend voelt aan het einde van de dag zit je goed. Uiterlijke en lichamelijke verzorging zijn belangrijk om echt helemaal tot rust te kunnen komen. Je kunt alleen gaan, maar samen met vriendinnen belooft het een super leuke avond te worden die je niet snel meer zal vergeten.

Af en toe even aan jezelf denken

Ook tussen alle drukke momenten van alledag door kun je even jouw rust pakken. Je kunt gewoon thuis naar de werkkamer of je slaapkamer gaan en er gewoon even niet zijn. Na je werk verdien je een moment om bij te komen. Als je kinderen dan ook nog eens vervelend gaan doen zal dat niet echt ontspannend zijn. Het is dus niet zo gek om gewoon even bij te komen en te doen alsof je er niet bent. Alleen op deze manieren kun jij jezelf opladen om er weer voor de volle 100% te zijn.

Gerelateerde berichten