Plan alvast een bedrijfsreis en geniet van de voorpret

We werken alweer meer dan een jaar thuis. We weten onze weg inmiddels te vinden tussen Zoom-calls, de was opvouwen, onze kinderen thuisonderwijs geven en digitale vrijdagmiddagborrels. We hopen allemaal dat de wereld binnenkort weer open gaat, zodat we ook weer kunnen genieten van bedrijfsuitjes en bedrijfsreizen.

Bedrijfsreizen

Met de komst van het coronavirus werden ook de bedrijfsuitjes en bedrijfsreizen geschrapt. Bedrijven lieten hun creativiteit zien met digitale initiatieven, maar toch worden de fysieke activiteiten gemist. Bedrijfsuitjes zijn goed voor de teambuilding, ze vergroten het werkplezier en het bevordert de productiviteit van medewerkers. Bedrijfsuitjes met overnachting gaan nog een stapje verder. Bij een bedrijfsreis ga je samen met collega’s, relaties of partners een paar dagen naar een andere bestemming. Het is de ideale manier om de teambuilding te verbeteren of successen te vieren. Samen stap je uit de dagelijkse bubbel. Hierdoor creëer je een band waardoor je eerder de gewenste resultaten kunt behalen. Zo kun je net dat stapje extra zetten. Een bedrijfsreis is ideaal om effecten op de lange termijn te realiseren.

Ondernemersreizen

Heb jij een eigen bedrijf? Dan heb je misschien geen jaarlijkse bedrijfsreis om naar uit te kijken. Maar ook als ondernemer is het goed om een bedrijfsreis te plannen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan ondernemersreizen waarbij je samen met een groep andere ondernemers op reis gaat. Samen avonturen beleven, netwerken en een herinnering voor het leven maken. Je bent in een andere omgeving, waardoor je je op je werk kunt focussen zonder de dagelijkse gang van zaken. Op deze manier kun je goed je focus bewaren en in een korte tijd veel werk verzetten. Het is een ideale manier om je netwerk uit te breiden, te sparren met anderen en nieuwe inzichten op te doen. Vol energie en nieuwe plannen kom je terug in Nederland, om daarna weer met volle focus aan je business te werken.

Volhouden en voorpret

Ondertussen werken we allemaal nog steeds zo veel mogelijk thuis. Maar dat mag de pret niet drukken, want de voorpret van een bedrijfsreis is minstens zo waardevol als de reis zelf. Maak alvast een plan voor de eerstvolgende bedrijfsreis. Wie gaat het regelen, is er budget voor, wie gaan er mee, wat is het doel en wat wordt de bestemming? De mogelijkheden zijn eindeloos: een weekendje weg met collega’s, met z’n allen skiën of zelfs een onvergetelijke reis naar een ander continent. Het plannen van de bedrijfsreis zelf kan al zorgen voor een boost in het werkplezier. Welke bestemming wil jij met collega’s bezoeken?

Gerelateerde berichten