Thuiswerk moms gebruik een VPN tijdens de corona crisis!

Al enkele maanden na het uitbreken van de corona crisis was duidelijk merkbaar dat er sprake was van een toename in cybercriminaliteit. Dit verbaast natuurlijk amper. Voor cybercriminelen geldt immers: hoe meer mensen online, hoe meer potentiële slachtoffers. Cybercriminaliteit is het nieuwe inbreken. Hierom is het in tijden van het corona crisis extra belangrijk om je online privacy te waarborgen. Een VPN biedt hierin uitkomst. Wat een VPN is en wat de voordelen van het gebruik van een VPN zijn, lees je hieronder. Daarnaast lees je wat de relatie tussen VPN gebruik en de corona crisis is en wordt uiteengezet hoe je de beste VPN kunt vinden.
 

Wat is een VPN?

Het idee achter een VPN is in de basis eigenlijk vrij simpel. VPN staat voor Virtual Private Network. De bedoeling van een dergelijk netwerk is het vormen van een schakel tussen jouw apparaat en het web. Deze schakel is een VPN-server. Doordat je via de VPN-server het internet opgaat, zal de website jouw eigen gegevens niet kunnen traceren. Zo zal de website maar weinig over je te weten kunnen komen. Er zijn verschillende bedrijven die VPN verbindingen aanbieden. Wat de beste VPN voor jou is, hangt af van je specifieke wensen. ExpressVPN en NordVPN zijn voorbeelden van grote en betrouwbare VPN-aanbieders. Veilig internetten doe je namelijk alleen met een betrouwbare aanbieder.

De relatie tussen corona en VPN gebruik

Wie een blik werpt op relevante cijfers en statistieken, komt snel tot de conclusie dat het VPN gebruik gedurende de corona crisis is gestegen. Uit statistieken blijkt dat de vraag naar VPN's is toegenomen met een fikse 44%. In sommige landen is de vraag zelfs met meer dan 200% toegenomen. Deze toename is uiteraard niet volstrekt willekeurig. Omdat meer mensen vanuit huis het internet opgaan, stijgt de vraag naar veilig internetten. Daarnaast eisen bepaalde bedrijven en universiteiten dat je gebruik maakt van een VPN wanneer je thuiswerkt.

De risico's van thuiswerken

Sommige mensen vinden thuiswerken ideaal en sommige mensen vinden het verschrikkelijk saai. Wat je er ook van vindt, het is belangrijk om bij thuiswerken extra goed te letten op je online privacy. Het verhoogde risico zit hem in een aantal aspecten. Ten eerste zijn cybercriminelen natuurlijk ook op de hoogte van de crisis. Zij anticiperen hierop door extra veel criminele activiteiten te verrichten op het internet. Ook staat de deur wijd open voor nieuwe cybercriminelen, zij zien immers hoe lucratief het kan zijn. Deze cybercriminelen gaan vaak slim te werk. Achterhalen wie de dader is, blijkt vaak knap lastig te zijn.

Daarnaast zit het verhoogde risico hem erin dat je werk gerelateerde zaken nu moet uitoefenen vanuit je privé netwerk. Normaal gesproken zouden deze zaken gaan vanuit het netwerk van je werkgever. De kans is groot dat laatstgenoemde extra beveiligd is. Door thuis te werken verhoog je dus niet alleen het risico voor jezelf, maar ook voor je werkgever.

Tot slot dienen we ons ervan bewust te zijn dat niet alleen werknemers nu veelvuldig gebruik maken van het internet. Ook (soms zeer jonge) kinderen maken door de verschillende lockdowns op dagelijkse basis veel gebruik van het internet. Niet van ieder kind kan je verwachten dat zij zich de volle 100% bewust zijn van de gevaren op het internet. Nu dienen ouders kinderen de gevaren van het internet mee te geven, maar cybercriminaliteit heb je niet zozeer altijd door. Eenzelfde argument valt te voeren als het gaat om ouderen en bejaarden.

Een VPN biedt uitkomst

Als het gaat om veilig internetten kan je dus beter anticiperen dan reageren. Wanneer je namelijk het slachtoffer wordt van internetcriminaliteit, zijn je mogelijkheden zoals gezegd zeker niet eindeloos. Door een VPN verbinding aan te gaan voorkom je dat je slachtoffer wordt en waarborg je je online privacy.

Er zijn online veel VPN-aanbieders te vinden. Wat voor jou de beste VPN aanbieder is hangt af van je eisen. Het is hoe dan ook aan te raden om te kiezen voor een VPN verbinding die wordt gefaciliteerd door een grote en betrouwbare partij. Zo weet je zeker dat het goed zit. Tussen deze grote VPN-aanbieders bestaan verschillen als het gaat om mogelijkheden, snelheid en prijs. Wanneer je een goede VPN hebt, kan deze sneller zijn dan je eigen internetpakket. Zo heb je niet alleen het voordeel van een veiligere, maar ook het voordeel van een snellere verbinding. Daarnaast beveiligt een VPN je tegen hackers en criminelen, en voorkomt het dat websites een dossier opbouwen op basis van je persoonlijke gegevens.

Gerelateerde berichten