Zelfontwikkeling: Zo pak je dat aan!

Als persoon, en zeker als moeder ben je op een gegeven moment altijd druk. Druk met carrière en vooral druk met je gezin, je kinderen. Je wilt het beste voor je kinderen en deze zo goed mogelijk opvoeden. Hierdoor kan het nog wel is lastig worden om je op jezelf te richten. Je wil namelijk jezelf blijven ontwikkelen. Wanneer de meeste tijd en aandacht ergens anders naartoe gaat dan jezelf, kan je zelfontwikkeling nog wel eens uit het oog verliezen. In deze blog geven we je een aantal tips die van pas kunnen komen wanneer je meer ruimte en tijd wil vrijmaken om je op jezelf te kunnen richten.

Plan je tijd efficiënt in

Een planning voor jezelf maken kan al veel helpen. Dit betekent niet dat je opeens veel meer tijd hebt, maar het zorgt er wel voor dat het in eerste instantie lijkt dat je meer ruimte en tijd over hebt. Wanneer je bepaalde huishoudelijke taken bijvoorbeeld direct afrond aan het begin van de dag voordat je begint met bijvoorbeeld werk zorgt dit ervoor dat je direct in staat bent om dingen af te vinken. Zodra je in deze modus bent zal je de hele dag door efficiënt zijn. Zorg dat je inplant wanneer de kinderen naar bed gaan en wanneer je jezelf echt even de tijd gunt om op jezelf te zijn.

Bewust met zelfontwikkeling bezig zijn

Wanneer je echt wat wil doen aan je zelfontwikkeling (op welke manier dan ook), dan is het belangrijk om je te richten op momenten waarop je daadwerkelijk aan de slag gaat met jezelf. Stel bijvoorbeeld doelen. Zijn er bepaalde vragen die je hebt, dan kan je bijvoorbeeld terecht bij een astroloog. Hierdoor neem je echt even bewust de tijd om aandacht te geven aan jezelf in plaats van aan anderen.

Ontspanning geeft ruimte

Het is daarnaast erg belangrijk om te kunnen ontspannen. Regel bijvoorbeeld een oppas, en zorg ervoor dat je even ergens naartoe gaat. Dit kan je avondje uiteten zijn, een avondje naar sauna of wat dan ook. Dit zorgt ervoor dat je ruimte in je hoofd krijgt en dat je steeds meer ruimte krijgt om na te denken over zelfontwikkeling. Iedere moeder weet hoe zwaar het soms met kinderen kan zijn, daarom is het helemaal niet erg om te investeren in een regelmatige oppas zodat je zelf of samen met je partner genoeg kan ontspannen in hectische tijden. Met bovenstaande tips zorg jij ervoor dat je verder kan met jezelf.

Gerelateerde berichten