Een nieuwe vloer: kies je voor een pvc vloer of laminaat?

Soms is het er gewoon tijd voor: een nieuwe vloer. En dan ga je natuurlijk niet over een nacht ijs. Je wilt zeker weten dat de vloer jaren en jaren meegaat én dat jij en je gezin 'm mooi blijven vinden. Dit lijkt misschien gemakkelijk, maar er zijn zoveel opties, dat je echt even de tijd moet nemen om de juiste keuze te maken. Een nieuwe vloer is van veel factoren afhankelijk. Niet in de laatste plaats het uiterlijk van de vloer. Maar ook je budget, het materiaal en het gebruiksgemak kunnen doorslaggevend zijn. In dit artikel ga ik in op de twee meestgekozen vloeren van dit moment: pvc en laminaat.

De voordelen van een pvc vloer

Een pvc vloer heeft veel voordelen. De vloer is slijt- en krasvast. Een pvc vloer zal niet snel beschadigen als er iets zwaars op valt en doordat het hier pvc betreft is ook de werking van de vloer minimaal. De vloer zal niet krimpen of uitzetten bij temperatuurs- en vochtigheidswisselingen. Je hebt met een pvc vloer een vloer waar je jaren mee kunt doen, zonder dat je ook maar ziet dat de vloer er al jaren ligt.

Een nadeel van een pvc vloer kan zijn dat je je budget iets naar boven moet bijstellen. Een vloer van pvc is iets duurder in de aanschaf en het kan zijn dat je iemand moet inhuren om de vloer te leggen.

De voordelen van laminaat

Laminaatvloeren zijn al jaren bekend in Nederland. Voorheen was het een flinke klus om laminaat te leggen. Iedere plank moest aan de volgende verlijmd worden. Dat is gelukkig niet meer zo. Door het handige mes-en-groef-systeem kun je, zonder al te veel moeite, een laminaatvloer zelf leggen. Je hebt aan wat simpele gereedschappen genoeg. Een ander voordeel van laminaat is dat het hier een natuurproduct betreft. Dit zorgt ervoor dat je altijd een natuurlijke warmte hebt. Laminaat is beschikbaar in verschillende breedtes en kan ook in verschillende patronen gelegd worden.

Een nadeel kan zijn dat laminaat iets kwetsbaarder is. Een laminaatvloer heeft een harde toplaag en zal niet heel snel beschadigen, maar de kans is, juist doordat het hier een natuurproduct betreft, wel iets groter.

Maak je eigen keuze!

Uiteindelijk is de keuze aan jou. Jij bepaalt, samen met je parter of huisgenoten, welke soort vloer het meest geschikt is voor jullie situatie. Of dit nu gaat om pvc of laminaat of misschien toch tegels, hout of tapijt, dat is helemaal aan jullie.

Gerelateerde berichten