Wat te doen met je oude telefoon?

Het weer zo ver! Je mag na een jaar of na twee jaar eindelijk weer je mobiele abonnement verlengen of opzeggen en dat betekent… een nieuwe telefoon. Een nieuwe telefoon is natuurlijk altijd hartstikke leuk vooral als je nieuwe telefoon de laatste coolste functies of andere leuke verbeteringen heeft. Maar wat doe je eigenlijk met je oude telefoon? Gooi je deze gewoon weg of kies je er misschien wel voor om je oude telefoon te repareren of weg te geven? Weet je niet zo goed wat je bent doen met je oude telefoon? We geven we graag een paar opties.

Weg bij die prullenbak!

Wat je ook gaat doen, gooi je oude telefoon nooit weg! Zelfs niet als die stuk is. Oké, misschien als die echt niet meer te redden is dan is het geoorloofd om hem weg te gooien maar anders weg bij die prullenbak. Ook al doet je telefoon het niet meer er zijn vaak toch nog wat onderdelen die gebruikt kunnen worden en daar willen mensen je graag geld voor betalen. Hoeveel dit is hangt natuurlijk wel af van het onderdeel en hoe oud dit onderdeel inmiddels al is maar je kunt er altijd iets voor krijgen. Is je telefoon beschadigd of is er een simpel onderdeel stuk? Kies er dan voor om hem te repareren, ook al heb je een nieuwe telefoon. Het kan altijd goed van pas komen.

Je telefoon laten repareren

Een geoorloofde optie is dus om je oude telefoon te laten repareren. We begrijpen dat je hier zo weinig mogelijk geld aan uit wilt geven dus zoek een bedrijf uit die een reparatie van een iPhone of Samsung bijvoorbeeld met korting uitvoert. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven zijn die net zijn begonnen (start-up), bedrijven die een leuke seizoenskorting hebben of een bedrijf van een vriend of goede kennis. Op deze manier spaar je behoorlijk wat geld uit terwijl je oude telefoon wel wordt gemaakt. Is de telefoon eenmaal gemaakt dan kun je er voor kiezen om de telefoon als reserve telefoon te houden of om hem te verkopen. Er zijn namelijk genoeg mensen die op zoek zijn naar een leuke telefoon voor een mooi prijsje

Lever je telefoon in

Geen zin om er nog geld aan uit te geven? Lever dan oude mobieltje dan gewoon in. Dit kan bij een bedrijf die ze gaat repareren en ze zelf verder gaat verkopen. Soms krijg je hier nog geld voor maar meestal valt het bedrag niet heel hoog uit. Of lever je oude mobieltje in bij een supermarkt zodat je oude telefoon gerecycled kan worden. De telefoon wordt naar een speciaal bedrijf gebracht waar alle onderdelen worden gesorteerd zodat het op een zo’n goed mogelijk manier gerecycled kan worden. Beter dan gewoon weggooien toch?

Gerelateerde berichten