De Honor telefoon

Tegenwoordig valt er genoeg te kiezen in de telefoonwereld: vele merken proberen elkaar te verdringen op de markt. De meeste telefoonmerken brengen minstens eenmaal per jaar een nieuwe versie op de markt en proberen elkaar continu te verdringen. Er bestaat echter ook een andere telefoonmarkt: die van de merken die minder zichtbaar zijn. Een van de wat onbekendere telefoonmerken is Honor.

Achtergrond

Honor is in 2014 op de Nederlandse markt gekomen. Hiervoor waren de Honor telefoons vooral in Azië te koop. Het merk is dan ook van Aziatische origine: het is een merk wat onder het Huawei concern valt. Het merk is vooral populair doordat het dezelfde kenmerken en kwaliteit biedt als de meer mainstream telefoonmerken, maar dan tegen een lagere prijs. Deze lagere prijs wordt met name gemaakt doordat het merk weinig tot geen reclame maakt. De Honor telefoon maakt gebruik van Android met daarnaast een deel eigen software van Huawei: Emotion UI. Deze extra softwaretoepassing zorgt er met name voor dat gebruikers zelf veel invloed kunnen uitoefenen op het uiterlijk. Er kunnen verschillende thema’s worden ingesteld of gedownload en ook veel apps kunnen door de gebruiker zelf van uiterlijk worden veranderd.

Aanbod

Sinds Honor de Nederlandse markt heeft betreden zijn er verschillende nieuwe modellen gelanceerd. In 2014 waren de eerst beschikbare Honor telefoons de Honor 6 en de Honor 3C. Deze telefoons zijn momenteel niet meer beschikbaar. Op dit moment is er keuze uit acht verschillende modellen. De vier populairste modellen worden hier beschreven. Dit zijn de Honor 20 Pro, Honor View 20, Honor 8X en de Honor Play. De Honor 20 Pro heeft een krachtige processor, een groot geheugen en vier camera’s. De Honor View 20 heeft een groter scherm en heeft een 4K kwaliteit bij het filmen. De Honor 8X is een goede basistelefoon voor een scherpe prijs. Ten slotte is er de Honor Play die gelanceerd is tijdens de IFA in 2018. Deze telefoon lijkt de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden door de goede eigenschappen en relatief lage prijs. De Honor telefoon is dus zeer divers in eigenschappen en prijs, zodat er voor iedereen een goed aanbod is. Afhankelijk van het model dat je aanschaft, ligt de prijs in Nederland ongeveer tussen de 200 en 400 euro.

Reviews

Het concept van een goedkopere telefoon met goede specificaties klinkt uiteraard zeer positief. De ervaringen van gebruikers zijn dan ook belangrijk om in te kunnen schatten of een Honor telefoon echt zo een goede deal is. Over het algemeen zijn de reviews van gebruikers positief, vooral over de prijs-kwaliteitverhouding. De aanschaf van een telefoon van Honor lijkt dan ook een goede deal te zijn.

Gerelateerde berichten