Voor welk kerstpakket draaien jouw werknemers warm?    

Komt het einde van het jaar alweer bijna in zicht? Dan begint de keuzestress misschien alweer lichtelijk op te spelen. Keuzestress? Ja, keuzestress! Keuzestress vanwege het feit dat je ook dit jaar je hardwerkende medewerkers een passend en vooral waardevol geschenk wilt geven. Natuurlijk is voor jou zo’n standaard kerstpakket lekker makkelijk maar dat is niet wat je wilt. Je wilt je werknemers laten zien dat je ze waardeert en dat kan alleen als je er iets speciaals van maakt. In dit blog daar een aantal tips voor passende en originele kerstpakketten waar je werknemers echt warm van lopen.  

Bezuinig niet op kwaliteit

Sommige werkgevers kopen het liefst zoveel mogelijk in voor zo weinig mogelijk geld. Hoe meer ze hun personeel kunnen geven, hoe gelukkiger ze zijn toch? Helaas werkt dat in de praktijk allang niet meer zo. Sterker nog, werknemers hebben liever een product waar ze echt iets aan hebben dan tien van die prulletjes die eigenlijk meteen de vuilnisbak in kunnen zodra ze thuis zijn. Uiteraard begrijpen we ook dat niet ieder bedrijf het ontzettend breed heeft en 30 euro per kerstpakket kan gaan uitgeven. Kijk daarom eens op internet naar goedkope kerstpakketten bij verschillende aanbieders. Kies dan niet meteen voor de eerste en de beste die je tegenkomt maar klik en scroll eens een beetje verder. Ook lokale ondernemingen die goedkope kerstpakketten aanbieden zijn soms een schot in de roos. Het is een beetje zoeken maar het bespaart jou niet alleen geld, je maakt je werknemers ook nog eens ontzettend blij.

Maak het persoonlijk

Vooral in grotere bedrijven vinden personeelsleden het maar al te fijn al ze persoonlijk worden aangesproken, zo ook met een kerstpakket. Vaak er iets persoonlijks van door bijvoorbeeld een flesje wijn erbij te voegen waarvan je weet dat diegene dat wel eens drinkt of schrijf een kaartje met een persoonlijke boodschap. Zulke kleine attenties zorgen ervoor dat personeelsleden zich veel meer gewaardeerd voelen en zullen daardoor volgend jaar alleen nog maar fanatieker aan de slag willen gaan.

Vergeet je klanten en andere zakelijke contacten niet

Zonder klant bestaat je bedrijf niet dus des te meer redenen om ook deze zeker niet te vergeten tijdens de kerstdagen. Een zakelijk kerstgeschenk hoeft echt niet groot of duur te zijn, ook hier gaat het puur om de attentie. Een leuke, persoonlijke kaart of flesje wijn met een leuke kerstwens is vaak al voldoende. Dit geldt ook voor je zakelijke contacten. Laat ze weten dat je nog aan ze denkt en ze zeker niet vergeten bent. Die positieve vibe? Die zal je volgend jaar alleen maar gaan helpen!

Gerelateerde berichten