Wat heb je nodig als mama van een kleintje?

Een baby of een peuter is ontzettend veel werk. Niet alleen de zorg en de opvoeding, maar ook de spullen die je moet verzamelen zijn al een dagtaak op zich. Natuurlijk wil je dat je leven zo makkelijk mogelijk is als de kleine eenmaal het levenslicht ziet. Omdat ik begrijp dat er veel op je afkomt, heb ik een lijstje met spullen gemaakt die je echt graag wil hebben als kersverse moeder. Deze items zijn echt onmisbaar in je babyuitzet. 

#1 Elektrische mamafiets 

Een elektrische mamafiets is echt onmisbaar met een kleintje. Met dit vervoersmiddel kun je makkelijk de kinderen naar de opvang brengen of je kan zo samen even boodschappen doen. Elektrisch fietsen met de kleine voor- of achterop is helemaal een luxe. Hiermee bespaar je energie die je hard nodig hebt voor andere activiteiten. Bovendien heeft een elektrische mamafiets meer ruimte voor een kinderzitje voorop. Het is dus heel fijn om deze te hebben. 

#2 Kinderwagen

Een mooie kinderwagen mag ook zeker niet ontbreken. Als de baby net is geboren kun je rustig even een wandelingetje maken met de kinderwagen aan de hand. Een ommetje in het park, even naar de supermarkt of langs opa en oma is nu heel makkelijk. Luxe kinderwagens hebben ook een stevige onderkant waar je wat spullen in kwijt kan. 

#3 Wiegje 

Een baby heeft nog geen bed zoals de grotere mensen. Zorg dus voor een fijn wiegje, een ledikantje met spijlen. Baby’s kunnen nog wel eens omrollen in hun slaap en natuurlijk mogen ze niet uit hun bedje vallen. Er zijn veel mooie wiegjes te koop met een hemeltje. Zo geef je jouw kleintje het beste van het beste. 

#4 Reiswieg

Een reiswieg is ook ontzettend makkelijk. De beste exemplaren zijn vast te maken in de autostoel. Je kan de baby dan ook in de reiswieg laten slapen als je vanuit de auto bij bijvoorbeeld je bezoek binnenstapt. Je hoeft hem of haar niet wakker te maken door in een ander bedje te leggen. Een reiswieg hoort er daarom ook zeker bij. 

#5 Babyfoon of -camera 

Ben jij een moeder die er als de kippen bij wil zijn wanneer je kindje honger of een volle luier heeft. Met een babyfoon of -camera hoor en zie je gelijk wanneer de kleine iets nodig heeft. Als je eenmaal boven bent is de luier zo verschoond en is het huilen gesust. Daarom hoort dit fijne apparaat ook in de babycollectie. 

Wat mag volgens jou niet ontbreken? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht. 

 

Gerelateerde berichten