Welk beeldscherm past bij jou?

Sinds ik ben afgestudeerd als Mediavormgever- Art & Design, heb ik altijd werk gehad in de mediabranche. Ik houd mij professioneel bezig met zowel digitale- als gedrukte media. Ik werk freelance voor reclame-, ontwerp- en communicatiebureaus. In alles wat ik maak, boor ik mijn creatieve bronnen aan, en dat is wat ik het liefst doe! Ik vind het heerlijk om opdrachtgevers te adviseren om vervolgens een plan van aanpak te mogen schrijven. Hierin verwerk ik dan zoveel mogelijk wensen van de uitgever. Het mooiste is natuurlijk als ik dat mag vertalen en uitwerken in mijn eigen creatie. Hierbij doe ik mijn uiterste best om de boodschap in de juiste sfeer bij de juiste doelgroep te laten landen. Als het ware ben ik het artistieke brein van concept tot uitwerking.

Beleving van kleur en vorm

In mijn beroep moet ik vertrouwen op mijn eigen creativiteit. Belangrijk is de totale beleving van gevoel voor kleur, vorm en eventueel geluid. Ik teken mijn ideeën eerst uit op papier. Uiteindelijk ga ik aan de slag op de desktop. Het is daarbij belangrijk dat ik beschik over een goede computer, de juiste software en een beeldscherm dat geschikt is voor het werk dat ik doe. Voor mijn bedrijf wilde ik een beeldscherm kopen dat kwalitatief beter is dan de standaard monitor die ik had. Uiteindelijk ben ik geslaagd bij Copaco. Daar bieden ze een scala aan beeldschermen voor verschillende doeleinden. Omdat ik dagelijks vele uren aan het werk ben, kies ik voor een groter scherm met een goed contrast. Ik werk veel met grafische ontwerpprogramma’s en daarom zoek ik een beeldscherm dat speciale kwaliteiten heeft op dit gebied.

Grotere kijkhoek

Op de website van Copaco vond ik de nodige informatie over de verschillende soorten beeldschermen. Na overleg met de specialisten van Copaco heb ik gekozen voor een IPS-monitor. IPS staat voor ‘In Plane Switching’, de nieuwe variant van het LCD-scherm. Het kleurbereik van dit type is veel beter dan ik gewend ben. Deze monitor heeft ook een grotere kijkhoek. Het scherm vervaagt niet en de kleuren blijven van hoge kwaliteit, ook als ik er niet recht voor zit. Daarmee is een IPS-beeldscherm heel geschikt voor beroepen in de media of design. Omdat ik meestal met meerdere programma’s tegelijk werk, heb ik besloten om maar meteen twee beeldschermen aan te schaffen. Dat werkt sneller. Als het nodig is kan ik mijn laptop op het beeldscherm aansluiten met een HDMI-kabel. Het is een verademing! Het enige waar ik spijt van heb is dat ik dit niet eerder heb gedaan.

Gerelateerde berichten