Drie tips om je zelfverzekerder te voelen

Zelfverzekerd zijn is iets waar veel vrouwen moeite mee hebben. Je voelt je nou eenmaal niet 356 dagen in het jaar super mooi, leuk of sexy. En dit is jammer, want elke vrouw is prachtig zoals zij is. En bovendien is het fijn om je zelfverzekerd te voelen, omdat je dit ook uitstraalt naar buiten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zelfverzekerder te voelen, ook op dagen dat dit iets moeilijk is. In deze blog geef ik drie tips hoe je dit kunt doen. 

Draag mooie lingerie

Het idee dat je alleen mooie lingerie draagt voor iemand anders is in mijn ogen heel ouderwets. Waarom mag je geen mooie lingerie dragen omdat je dat zelf wil? Dit is jammer, want het dragen van sexy ondergoed kan je een enorme ‘confidence boost’ geven. Ook als je geen partner of actief dating leven hebt, mag je dus best wat geld investeren in mooi ondergoed. Zelf heb ik laatst bijvoorbeeld flink wat geld uitgegeven aan Calvin Klein lingerie, en ik ben zo single als het maar kan. Dit deed ik gewoon omdat dit ondergoed mij hartstikke mooi stond en ik me prachtig voelde toen ik in de spiegel keek. Zo hoort iedere vrouw zich te voelen! Je voelt je meteen veel mooier en een stuk zelfverzekerder. 

Besteedt tijd aan je outfit

Wat je onder je outfit aanhebt, kan je zelfverzekerdheid dus flink beïnvloeden. Maar ook de outfit zelf kan hier een groot verschil in maken. Als jij een outfit draagt waarin jij je mooi en aantrekkelijk voelt, geeft dit je veel zelfvertrouwen. En dit is niet altijd makkelijk, want als je je een dagje niet zo zelfverzekerd voelt, wil je al snel rondlopen in je joggingbroek. Toch is het dan aan te raden om ‘s ochtends gewoon vijf minuutjes meer tijd te nemen om een leuke outfit uit te zoeken. Ik verzeker je dat je echt verschil zult merken. Dit is gelijk ook een tip voor als je gaat winkelen. Koop geen kleding omdat het ‘in de mode’ is, maar koop kleding omdat jij je er mooi in voelt. Dit is een van de beste tips die ik je kan geven om meer zelfvertrouwen te hebben. 

Overtuig jezelf

Vaak ontstaat een lager zelfvertrouwen omdat je je te druk maakt over wat andere mensen van je vinden. Als je hier constant mee bezig bent, zul je nooit helemaal tevreden zijn. En dit straal je dan vervolgens ook uit naar de buitenwereld. Je moet dus eerst jezelf overtuigen dat je prachtig bent, voordat andere dit gaan geloven. Het klinkt heel cliché, maar letterlijk elke ochtend een aantal keer tegen jezelf in de spiegel zeggen dat je er mooi uitziet, kan een enorm verschil maken. Probeer het eens een week uit en je zult zien dat ik gelijk heb!

Gerelateerde berichten