Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Het is door de jaren heen erg belangrijk geworden om je als bedrijf aan te passen aan de digitale wereld. Nagenoeg alles gaat tegenwoordig online en daarom is het voor sommige bedrijven lastig om alles bij te houden. Vooral wanneer je niet gewend bent aan het werken met het internet kan dit lastig zijn. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van bepaalde zaken die je moet weten als je hedendaags ondernemer bent. Eén van deze zaken is het fenomeen linkbuilding. Dit is erg belangrijk voor bedrijven die een eigen website hebben. 

Inspelen op het algoritme van Google

Als je een eigen website hebt, wil je natuurlijk dat deze zo hoog mogelijk tussen de zoekresultaten van Google komt te staan. Het is namelijk zo dat de meeste mensen Google gebruiken wanneer zij iets willen vinden op het internet. Je wilt er dan natuurlijk voor zorgen dat mensen die op zoek zijn naar de producten die jouw bedrijf verkoopt, jouw producten tussen de zoekresultaten zien staan. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je op een slimme manier inspelen op het algoritme van Google. 

 

Dat algoritme bepaalt namelijk welke websites en pagina’s bovenaan komen te staan bij bepaalde zoektermen. Om ervoor te zorgen dat het algoritme jouw site boven die van je concurrenten plaatst, moet je aan verschillende eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je veel links naar jouw site terug kunt vinden op het internet. Dat is precies het doel van linkbuilding. Het is dan ook niet gek dat de meeste bedrijven linkbuilding uitbesteden aan een online-marketingbureau. 

Kun je de linkbuilding van je site zelf regelen?

Het is van belang dat je de linkbuilding van je site op een goede manier aanpakt. Indien je dit niet doet, is de kans groot dat dit weinig positieve effecten heeft voor het aantal bezoekers van je site. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat er een duidelijke strategie achter de linkbuilding van je site zit. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je op de best mogelijke manier inspeelt op het algoritme van Google. Ook is het van belang dat de links naar je site afkomstig zijn van verschillende websites. Dit is het punt waarop het voor veel bedrijven lastig wordt. Je hebt namelijk een netwerk van verschillende sites nodig en daarnaast moet je in staat zijn om goede teksten te schrijven en daarin links te verwerken. Als je dit zelf niet kunt, is het slim om een online-marketingbureau te benaderen.

Gerelateerde berichten