IT beveiliging en beheer voor bedrijven

Tegenwoordig hoor je veel over datalekken, hacken en andere problemen die digitalisering met zich meebrengt. Maar ook kleine dingen, zoals een slechte wifi-verbinding, problemen met Microsoft teams of andere online mankementen kunnen heel vervelend zijn voor het welvaren van je bedrijf. IT beheer en IT beveiliging zijn hierdoor van levensbelang geworden voor het goed functioneren van bedrijven. Als ondernemer heb je echter niet altijd een IT achtergrond, ben je niet technisch aangelegd, of kun je de vernieuwingen niet allemaal meer bijhouden. Dan kan het heel lastig zijn om te weten wat je moet doen om het digitale deel van je bedrijf goed te beheren en te beveiligen. Gelukkig is het ook mogelijk om je IT beheer uit te besteden.

IT beheer uitbesteden

Er zijn tegenwoordig dus bedrijven, zoals 2ICT Unlimited, waaraan je het IT beheer van je bedrijf kunt uitbesteden. Dit kan handig zijn als je niet de kennis of middelen hebt om het zelf te doen. Tegen een vast bedrag per maand nemen zij het IT beheer op zich, inclusief servers, netwerkapparaten en alle ondersteuning die jij en de rest van het bedrijf nodig heeft op het gebied van IT. Ze bieden ondersteuning op afstand, maar komen ook met veel plezier naar je bedrijf toe om passende ondersteuning en hulp te bieden. Bij dat vaste bedrag per maand zit alles inbegrepen, zodat je dag en nacht geholpen kan worden bij alle problemen die zich kunnen voordoen. Als je hulp nodig hebt kun je naar de servicedesk bellen, zodat zij je kunnen helpen. Als bijkomend voordeel zorgen ze voor vaste contactpersonen binnen het bedrijf, zodat je het beheer met een gerust hart aan ze over kunt dragen en je kunt focussen op jouw kwaliteiten binnen het bedrijf.

IT beveiliging

Naast het IT beheer kun je ook de beveiliging van je IT uitbesteden. Met de huidige toename van het aantal gevallen van cybercrime, is dit zeker zo belangrijk als het IT beheer. Door kwetsbaarheden binnen je bedrijf te versterken en met een team van oplettende professionals klaar te staan, zorgen ze ervoor dat de IT van jouw bedrijf zo veilig is als maar kan. Tegenwoordig worden cybersecurity professionals steeds schaarser en duurder. Daarom is het fijn dat je IT beveiliging op sommige plekken kunt combineren met IT beheer.

Een betere werksfeer

Als laatste zorgt het uitbesteden van het IT beheer en de IT beveiliging aan professionals niet alleen voor meer rust voor jezelf, het zorgt ook voor een betere werksfeer binnen het bedrijf. Want een Microsoft Teams meeting waarbij de helft van je werknemers wegvalt, of Wi-Fi die niet optimaal werkt, zorgt voor irritaties binnen het team. Soms is het daarom beter om je IT beheer en IT beveiliging uit te besteden aan professionals.

Gerelateerde berichten