Als drukke moeder weet je het wel. Je brengt de kinderen naar school, racet door naar je werk, sprint op weg naar huis even langs de supermarkt en haalt je kinderen weer op. Dat is tenminste hoe veel moeders tegenwoordig hun dag doorbrengen. Als de dag tenminste loopt zoals deze zou moeten lopen. Want het kan zomaar zijn dat je nog even langs huis moet om de lunchtrommel van je kind op te halen en af te geven. Of je hebt alle verkeerslichten tegen. Of er staat een rij van jewelste in de supermarkt. Het kan zelfs nog zijn dat je al die keren (op de fiets) door de regen moet. Als je dan in de badkamerspiegel kijkt als je thuiskomt, zie je eruit alsof je onder een regendouche hebt gestaan. En dan moet je nog koken, eten, kinderen naar bed, sportschool of vereniging en dán pas een keer slapen. Je wordt toch al moe als je er aan denkt?
Vlak je partner natuurlijk ook niet uit
Je partner wil gerust wel met je samenwerken. Maar drukke, werkende moeders zijn nu eenmaal niet zo goed in delegeren. Of in samenwerken met de partner. Een veel gehoorde klacht van partners (m/v) is dat zij “het toch nooit goed doen” in de ogen van de drukke, werkende moeder. Als de drukke, werkende moeder het op haar heupen heeft, dan kan de partner zelfs verkeerd stofzuigen en op een verkeerde manier de aardappels schillen. Als partner van een drukke, werkende moeder heb je het ook lang niet makkelijk.
Maak een duidelijke taakverdeling
Jij en je partner kunnen er best eens voor gaan zitten om een goede taakverdeling te maken voor het huishouden, de kinderen en de huisdieren. Geef allebei aan aan welke klussen je écht een hekel hebt. Die klussen kun je als eerste bij je partner parkeren. Of het nu gaat om boodschappen doen of de strijkwas wegwerken, het moet gebeuren, maar als je er een hekel aan hebt, gaat dat gewoon niet zo lekker.
Blijf lief tegen elkaar
Als je in een relatie bent, is en blijft het geven en nemen. Zeker als jullie het allebei druk hebben. Het is dan nog een kunstje om te blijven genieten van elkaar. Maar dat kan ‘m al in kleine dingen zitten. Samen de was vouwen is gezelliger en twee keer zo snel klaar. Samen boodschappen doen geeft weer andere inzichten. En wissel af met het naar school brengen van de kinderen. Kan de ander ook eens iets langer blijven liggen.