Hoe voorkom je dat je kind de hele dag voor de tv zit?

Het is gezond om buiten te zijn en te bewegen. Dat is iets wat algemeen bekend is, maar toch blijven kinderen gemiddeld genomen steeds meer binnen. Dit is een ontwikkeling die natuurlijk zo snel mogelijk gestopt moet worden. Het is namelijk slecht voor de gezondheid van een kind om de hele dag binnen voor een tv of computer te zitten. Daarom is het aan jou als ouder de taak om hier verandering in te brengen. Dit kun je op verschillende manieren doen. 

De ontwikkelingen van de laatste jaren

Gedurende de afgelopen tien jaar is er veel gebeurd op het gebied van innovatie. Hierbij gaat het natuurlijk om verschillende soorten innovatie, maar in deze tekst gaan we het enkel hebben over innovatie op het gebied van technologie. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het feit dat nagenoeg iedereen tegenwoordig thuis meerdere apparaten heeft waarmee je gebruik kunt maken van het internet. Een jaar of tien geleden was de situatie op dit gebied compleet anders. Dit soort ontwikkelingen hebben grote invloed op de manier waarop de jeugd hun dag besteedt. Voordat iedereen een computer en een gameconsole had, gingen kinderen veel vaker naar buiten om met hun vrienden te spelen. Tegenwoordig gebeurt dit ook nog wel, maar in mindere mate doordat kinderen ook voor de tv kunnen gaan zitten om te gamen terwijl zij met elkaar bellen. 

Zorg voor alternatieven

Wanneer je vindt dat je kind te vaak binnen zit, is het slim om op zoek te gaan naar manieren waarop je hem of haar kunt motiveren om meer met andere zaken te gaan spelen. Je kunt dan bijvoorbeeld eens op zoek gaan naar speelgoed wat goed past bij de interesses van je kind. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een Schleich paarden set waarmee je kind kan spelen. Op die manier kun je ook een beter beeld krijgen van wat voor speelgoed je kind het leukst vindt. Als blijkt dat je kind geniet van het spelen met de speelgoedpaarden, is het misschien een leuk idee om een andere set voor hem of haar te kopen. Je kunt dan het best voor een set als de Schleich boerderij gaan omdat deze goed aansluit bij de paarden die hij of zij al heeft. 

Motiveer je kind om naar buiten te gaan

Het is ook slim om op zoek te gaan naar manieren waarop je je kind kunt motiveren om vaker naar buiten te gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een trampoline te kopen zodat je kind de mogelijkheid heeft om buiten plezier te maken. Ook kun je bepaalde sportspullen kopen waardoor je kind waarschijnlijk meer zin heeft om buiten actief bezig te zijn.

Gerelateerde berichten