Heb jij al bitcoin in jouw portemonnee?

De nieuwe valuta van de online munten worden steeds populairder. Cryptocurrency heeft in de afgelopen jaren een ontzettende groei doorgemaakt, waardoor steeds meer mensen begonnen zijn met het investeren in één of meerdere van deze online munten. De munt wordt over het algemeen nog niet geaccepteerd als betaalmiddel, maar toch zijn er al veel mensen die geld hebben geïnvesteerd in cryptocurrency. Zij hebben er namelijk het grootste vertrouwen in dat deze munt ooit geld gaat opleveren. Voor veel mensen is dat dan ook al het geval geweest. Deze munten werken net als de koersen op de beurs. Een munt kan dus meer of minder waard worden, waardoor jouw geld dus ook meer of minder waard kan worden. Afhankelijk van het moment dat jij geïnvesteerd hebt in een bepaalde munt zou je dus winst kunnen maken op de cryptocurrency. Echter, zijn er veel verschillende soorten munten, in welke kan jij dus het beste gaan investeren?

 

Bitcoin 

De meest bekende munt van al deze soorten is zeer waarschijnlijk de bitcoin. Deze munt is vaak in het nieuws geweest de afgelopen jaren, omdat deze opeens flink in waarde was gestegen. Sinds het ontstaan van deze munt had men dus het volste vertrouwen erin dat deze munt populair ging worden en dus meer in waarde zou gaan stijgen. Dat was voor een groot deel dan ook het geval. Grote namen in de sector, zoals Elon Musk, kunnen dan ook hun invloed uitoefenen op de munten in de cryptocurrency. Dat is laatst daadwerkelijk gebeurt. Hierdoor is de bitcoin na slechts een tweet van Elon Musk flink in waarde gedaald. Voor sommige mensen was dit een flinke domper, maar het kan ook gezien worden als een kans om te investeren. Velen geloven namelijk dat de munt over een tijd toch weer in waarde zal stijgen. Als dat waar is, is het nu het beste moment om met bitcoin te beginnen. Zo kan je geld verdienen als bitcoin daalt.

 

Ook investeren?

Wanneer je nieuw bent in deze wereld is het belangrijk om te weten dat je een broker nodig zal hebben om te kunnen handelen in cryptocurrency. Dit kan je zien als een onlinebank of tussenpersoon die ervoor zal zorgen dat jouw geld uiteindelijk omgewisseld zal worden in de gewenste munten en vise versa. Vervolgens is het noodzakelijk om geld in jouw online portemonnee te zetten, alleen dan kan je namelijk jouw geld inzetten om er bitcoin voor in de plaats te krijgen. Als dat succesvol gelukt is, kan je de gekochte bitcoin terugvinden in jouw wallet en dan is het wachten geblazen totdat de bitcoin weer in waarde zal gaan stijgen.

Gerelateerde berichten