Dé ideale luie zondag

Vroeger gingen we op zondag met z’n allen naar de kerk. Of in ieder geval een grote groep. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De winkels zijn in de grote steden standaard open en een rustdag is het niet persé. Als je thuis werkt, heb je echter zelf een planning te maken en ook het weekend of een vrije dag moet dan ingepland worden. Bij mij is dat die zondag. Ik denk dat het een beetje van vroeger is blijven hangen maar op die dag ben ik standaard vrij. Onze luie zondag, noemen we dat thuis. Ik dacht, laat ik eens delen hoe zo’n luie zondag er nu precies uitziet. Want na zo’n dag kan ik altijd ontspannen weer aan de week beginnen.

Vandaag doe ik helemaal niks

Ik plan mijn weekend in zoals dat van de meeste mensen; zaterdag en zondag. Van die twee dagen zorg ik dat ik de zondag altijd vrijhoud. Waarom? Verjaardagen, afspraken, planningen, al die dingen vergen energie, aandacht en focus. Maar als de zondag om te ontspannen is dan wil ik niet bezig zijn met haren föhnen, haasten etc. om ergens op tijd te zijn. De zondag is dus altijd leeg. Van mijzelf word ik altijd op tijd wakker. Dat wil zeggen, rond een uur of acht. Meestal blijf ik dan nog even liggen, ik hoef toch nergens te zijn, voor ik een keer uit bed rol.

Ontbijt als koningsmaal

Die zondag kan je dus ook wel zien als een soort verwendag. Wanneer ik mijn sloffen aan heb en mijn dikke kamerjas om me heen geslagen heb, duik ik graag de keuken in om een ontbijtje voor het gezin in elkaar te zetten. Eieren, croissantjes, verse jus d’orange en een lekker bakkie van goede koffiebonen mogen daar zeker niet aan ontbreken. Zo kan ik wel een uur aan de ontbijttafel zitten, dankbaar voor hoe goed we het hebben. Als we de ontbijtboel dan hebben afgeruimd en de hond is naar buiten geweest, kan het echte niks doen beginnen.

Boeken en bubbels

Niets lekkerder dan onder de douche stappen en de boel schoon te scrubben. Daarna een gezichtsmaskertje en met een boekje en een stomende mok thee op de bank. Of soms een film, midden op de dag! Vroeger vond ik dat niets doen lastig, soms nog steeds wel, maar ik zie er nu ook de waarde van in. Na zo’n dag voel ik me weer helemaal opgeladen en kan de nieuwe week beginnen.

Gerelateerde berichten