Werken in het buitenland

Over een paar weken verlaten wij het mooie Nederland en vertrekken wij met het hele gezin naar Engeland. Dit vanwege het werk van mijn man. We zijn al vaker naar een ander land verhuisd voor nu is het helaas niet tijdelijk. Ik zal het mooie Nederland missen. Door het verhuizen naar een ander land ben ik ook verplicht om in dat land te solliciteren. Dit vind ik altijd wel erg spannend moet ik zeggen. Mijn Engels is wel redelijk maar echt een sollicitatiebrief opstellen vind ik maar lastig.

Ook in Engeland is de vraag naar zusters hoog

In Nederland is de vraag naar verzorgende en verpleegkundige erg hoog. Tevens in Engeland is er ook zwaar personeelstekort. Dit is voor mij wel gunstig want dan kan ik zelf een keuze maken waar ik zou willen werken. Een sollicitatiebrief in het Engels heb ik al voorbereid, al hoewel ik echt niet weet of er wel iets van klopt. Sollicitatiebrief Engels opstellen is dus niet mijn favoriete bezigheid. Mijn man vindt dat ik het maar gewoon moet opsturen aangezien zij toch kunnen zien dat ik uit Nederland kom. Toch wil ik dit niet, ik wil wel een hele goede indruk maken met mijn sollicitatiebrief Engels.

Gemakkelijk kon ik online hulp zoeken

Gelukkig was hulp niet ver weg. Via een internetsite kun je dus je sollicitatiebrief Engels indienen en het bedrijf kijkt het voor jou na. Zo kwam ik er dus achter dat ik het “Amerikaanse Engels” Veel te veel had gebruikt. Hier moet ik dus ook zeker opletten tijdens de communicatie. Daarnaast waren de voltooid deelwoorden niet goed ingezet en spelde ik zelfs mijn eigen beroep verkeerd. Zo zie je maar, hulp vragen is altijd slim. Mijn man daarentegen had deze fouten dus helemaal niet opgemerkt. De sollicitatiebrief Engels is dezelfde avond nog naar 3 ziekenhuizen in de nieuwe omgeving gestuurd. Wel met een kleine P.S. met de mededeling dat ik telefonisch nauwelijks tot niet bereikbaar zal zijn, dit in verband met mijn wisselende diensten in Nederland.

Videochatten en mailcontact

Gelukkig reageerde alle 3 de ziekenhuizen vrij vlot. Het ziekenhuis waar ik het liefste in dienst wil treden stuurde een mail met de vraag of ik wel voor videochatten open stond, uiteraard, het lijkt mij alleen maar leuk. Gelukkig vertelde die vrouw mij dat ik mocht bellen wanneer het mij uit kwam en we besloten een datum vast te zetten. Die dag had ik een ochtenddienst dus kon ik vanaf 15.00 videochatten, dit was geen probleem. Na een lang gesprek waar mogelijkheden werden besproken maakte ik al direct de keuze om bij dit ziekenhuis in dienst te treden. Gelukkig, ik heb werk in Engeland!

Gerelateerde berichten