Goed licht geeft je beter werk zicht!

Goed licht is erg belangrijk. Of je nu dag en avond doorhaalt om de deadline te redden, normale kantooruren draait of om snel een laatste paar aanpassingen te maken in het rapport. Goed licht heb je overal nodig, vooral wanneer je hard aan het werk bent op kantoor.

Daglicht

Ten eerste is het belangrijk om genoeg daglicht binnen te krijgen. Zorg dat je om de zoveel uur toch even een frisse neus haalt, ongeacht of je onder veel druk staat of niet. Ook al is het lastig om soms een gaatje in een overvolle agenda te vinden, vergeet niet om regelmatig buiten de deur te stappen. Het zou zelfs bevorderend kunnen werken tijdens intensieve brainstorm sessies. Daarnaast geeft het je hersens weer verse zuurstof om weer even verder te gaan en het helpt tegen versuffing.

De juiste lampen

Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste lichten en lampen in huis of op kantoor hebt geïnstalleerd. Zo is het van verstandig om een mooie en goed werkende bureau lamp aan te schaffen. Deze is ideaal voor wanneer je tot in de late uurtjes werkt en het buiten goed donker is geworden.  Dit biedt jouw ogen extra licht wanneer deze dat nodig hebben. Een andere tip is het aanschaffen van LED Downlight voor op kantoor. Deze lampen kunnen gemakkelijk in het plafond geplaatst worden en verbruiken weinig energie waardoor ze een lange levensduur kunnen hebben.

Beeldscherm kleuren

Vervolgens kun je kijken naar de instellingen van je beeldscherm. Wanneer je een baan hebt waarvoor je veel achter de computer zit kunnen je ogen snel vermoeid raken. Dit komt door het soort licht dat beeldschermen afgeven. Denk dus hierom wanneer je veel beeldscherm uren op een dag hebt. Wanneer dit het geval is kun je ervoor kiezen om het licht van je computer iets blauwer te maken of kijken of de computer de speciale instelling hiervoor bevat. Dit zal rustgevend werken aan je ogen.

Gezond eten.

Een totaal afwijkende tip, maar zeker niet minder belangrijk: Goed eten! Wanneer je een drukke baan hebt en veel in bespreken zit om over flink een aantal dingen te discussiëren.  Of een baan waarbij je erg oplossing gericht moet denken en veel beslissingen moet maken is het belangrijk dat je hersenen voldoende voedingstoffen binnen krijgen. Geef jij je hersenen goed eten, dan krijg je ook zeker goede resultaten terug. Dus denk voortaan twee keer na over de late werk uurtjes!

Gerelateerde berichten