Een auto lease, hoe werkt dat?

Sinds kort werk ik bij een bedrijf in Amersfoort en woon zelf in Naarden deze afstand is prima te doen met de trein maar toch ben ik eens gaan kijken naar een auto. Op het moment wil ik geen auto kopen maar een auto lease. Ik ben eens gaan kijken of ik een private lease of een shortlease auto wil. Maar wat is private lease nou eigenlijk? Vandaag schrijf ik mijn blog over private lease en wat er allemaal bij komt kijken. Volgende week verdiep ik mij in de shortlease.

 

Private lease

Zoals de naam het al zegt bij private lease huur je privé een auto voor een bepaalde tijd tegen bepaald bedrag. De auto die je leased is eigendom van een lease maatschappij die je na de leaseperiode weer inlevert. Bij private lease huur je een auto voor een periode van 12 á 60 maanden, bij shortlease is deze periode korter. Iedere maand betaal je bedrag om de auto te lease, inclusief is de een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden verwerkt. Dit maakt dat het lease voor veel mensen aantrekkelijk is. Uit onderzoek is gebleken dat een grootdeel van de mensen die in het bezit zijn van een auto niet precies weten wat de vaste lasten zijn. Ook prettig is dat je het leasetarief tussendoor kan aanpassen, dit verschilt wel per leasemaatschappij wat daar de mogelijkheden in zijn. Je betaald altijd voor je eigen benzine en boetes die je maakt met je lease auto.

 

5 weetjes over private lease

  1. Met private lease hoef je je niet druk te maken over onverwachte rekeningen, zoals voor onderhoud en reparaties.
  2. Maar er zijn ook nadelen, bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt afsluiten. Je kunt door een private-leasecontract vaak een stuk minder lenen.
  3. Iedereen met een Nederlands paspoort kan een auto leasen. Vaak kan je tot 75 jaar via de regulieren weg een auto leasen. Als je ouder bent dan 75 jaar dan kan je eventueel wel nog via de collectieve weg een auto leasen.
  4. Er is een ruime keuze in lease auto, tegenwoordig is de helft van deze lease auto’s elektrisch. Als de auto niet bevalt dan is het altijd mogelijk om de auto te ruilen voor een ander model.
  5.  Er is geen fiscale bijtelling bij private lease, die geldt alleen voor leaserijders met een auto van de zaak.

 

Laat je altijd goed informeren en kijk naar wat er bij jou het beste past, zo vindt je de idealen auto.

Gerelateerde berichten