Een goed opgeruimd huis, dat wil toch iedereen?

De droom van elke vrouw, een huis dat spik en span is en opgeruimd. Maar helaas is de werkelijkheid soms, of ja vaak, anders. En dan vooral met kinderen. Ja kinderen, ze kunnen heel lief en leuk spelen, maar soms maken ze er wel een gigantische troep van. Nou heb ik het geluk dat ik thuis een aparte speelkamer voor de kleintjes heb waar zij heerlijk kunnen spelen. Want dan is toch de rest van je huis opgeruimd, en hebben ze een goede plek om zelf te spelen. Maar wat plaats je allemaal in de speelkamer?

Een grote afvalbak.

Ja, dat kan heel handig zijn. Een goede afvalbak. Nou heb je veel verschillende afvalbakken waar je uit kan kiezen. Het is wel handig als je een grote in de kamer hebt staan, zo kan je de kinderen met een gerust hart laten knutselen en kan het goed opgeruimd worden. Dan hoef je niet elke dag te controleren of de afvalbak alweer vol zit.

Een grote tafel.

Wat ook erg handig is om in deze kamer te hebben staan is een grote tafel. Zodat de kinderen veel ruimte hebben om te knutselen en te tekenen. Zo kan de creativiteit van de kinderen de vrije loop gaan.

Maar eigenlijk het grootste voordeel van een speelkamer voor de kinderen, dat is toch wel dat de rest van je huis opgeruimd blijft. Zo blijft al het speelgoed in een ruimte liggen, en alle knutselspullen natuurlijk. Dus dat scheelt natuurlijk weer met opruimen. En heb je in de avond niet bepaald heel veel zin om al het speelgoed op te ruimen. Dan kan je rustig de deur dicht trekken en plek nemen op de bank met een wijntje in de hand. Dat opruimen komt dan de volgende dag wel, maar negen van de tien keer gaan de kinderen toch weer verder met spelen. 

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd, denk 1 keer in de maand, om de kamer een goede opruim beurt te geven. Zo blijft alles opgeruimd en schoon. Dan kan er gelijk gekeken worden wat er nou echt weg kan en wat er kan blijven. Ook of je nieuwe stiften, pennen en papier moet halen zodat de kinderen weer verder kunnen knutselen.

Dus wil jij jouw kinderen met al het gemak laten knutselen en spelen. Dan is een speelkamer de ideale oplossing.

Gerelateerde berichten