Haal meer uit jezelf en je werk

Wij van businessmoms weten hoe het is als je een druk leven hebt met kinderen en daarnaast ook werkt. Je hebt als het ware twee banen en soms is dat zwaar. Toch zou het je er niet van moeten weerhouden om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Als je het op de juiste manier plant kun je naast je werk en het moeder zijn nog meer uit jezelf halen. Zowel op persoonlijk als op werkgebied zijn er een hoop stappen die je kunt maken. Om de dingen die je kunt doen om de beste versie van een businessmom te worden hebben wij in deze blog wat suggesties voor je.

Nog meer uit je werk halen

Veel werkgevers bieden diverse cursussen en doorgroei mogelijkheden aan. Niet allemaal laten ze dit meteen weten. Mocht je interesse hebben in een extra skill dan kan je er altijd even naar vragen. De kans is groot dat je een cursus of iets dergelijks kan doen. Ook voor jezelf kun je bepaalde trainingen en cursussen volgen. Een voorbeeld hiervan is de Prince2 cursus om beter te worden in het managen van projecten. Prince2 cursus kun je online gewoon zelf starten en is perfect als je de taken van een projectmanager in de toekomst op  je wilt nemen.

Op persoonlijk vlak

Veel boeken lezen van mensen die succesvol zijn is een goede motivatie voor veel mensen. Daarnaast is lezen ook een vorm van ontspanning en perfect om te doen als je even wat vrije tijd hebt. Mediteren en sporten zijn de perfecte bezigheden voor mensen die het in hun dagelijks leven behoorlijk druk hebben. Het is goed om je hoofd af en toe even helemaal leeg te maken en te gaan joggen of in de sportschool aan de slag te gaan. Regelmatig een massage nemen is vooral voor drukke moeders als jij ook geen overbodige luxe.

Fabeltje

Er zijn mensen die zeggen dat je leven niet meer om jou draait als je kinderen hebt. Dat is echter niet helemaal waar. Je leven draait niet meer alleen om jou, maar je blijft zeker wel het middelpunt. Vergeet jezelf naast al het harde werken en het verzorgen van je kinderen dus niet. Werk aan jezelf met bijvoorbeeld een Prince2 cursus en maak tijd voor ontspanning door te sporten of iets dergelijks. Beste businessmom neem onze tips mee en je zal je als herboren voelen en er weer keihard tegenaan kunnen gaan.

Gerelateerde berichten