Zorg altijd dat je er goed uit ziet

Zeker als moeder en zakenvrouw heb je te maken met flinke vooroordelen. We worden vaak weggezet als huisvrouwen die er ook nog wat leuks bij willen doen. Terwijl dat niet het geval is. Want werken en moederschap is prima te combineren. Als je maar goede afspraken weet te maken met het thuisfront. En als het thuisfront een keer een officiële gelegenheid heeft, dan zorg jij daar natuurlijk ook voor. Een pak en een pochet kopen zijn zo geregeld. Want een businessmom is er niet alleen voor de kinderen en de zaken. Ook de partner mag natuurlijk niet vergeten worden.

Wanneer wordt een pochet gedragen?

Ik begin bij het begin: een pochet is het doekje dat in het borstzakje van een maatpak zit. Vrouwen dragen eigenlijk geen pochet, zij kiezen voor een broche of andere accessoires. Maar bij mannen is een pochet wel gebruikelijk. Vroeger werd vooral een wit of, bij uitzondering, een rood pochet gedragen. Dit doekje zorgt voor net wat meer flair aan het over het algemeen saaie pak of kostuum. Tegenwoordig zijn pochets er in alle kleuren van de regenboog. Een man kiest het pochet aan de hand van de kleur en het materiaal van het overhemd of de stropdas. Zo ziet hij er uit om door een ringetje te halen.
Pochet kopen

Dus een pochet is eigenlijk een veredelde zakdoek?

Nou, nee. Een pochet is een pochet en een zakdoek is een zakdoek. Een zakdoek is een gebruiksvoorwerp en een pochet niet. Je haalt een pochet dus nooit (!) uit het borstzakje. Er zijn zelfs kostuums te koop waar het doekje al is ingenaaid. Het vouwen van zo’n ding kan nog best een uitdaging zijn. Je wilt geen propje in je borstzakje en de punten mogen niet te ver, maar ook weer niet te weinig uitsteken. Het valt nog niet mee, zo’n pochet.

Zoek ook andere accessoires goed uit

Als je partner dan een officiële gelegenheid heeft, dan is het wel de bedoeling dat hij er perfect uit ziet. Kies dus, behalve een pochet, ook goede bretels, een mooie stropdas, fijne schoenen en nette sokken. Zorg ook dat de nek van je partner goed is uitgeschoren, dat er geen haren uit zijn oren en neus prikken en dat hij lekker ruikt. Het is misschien even (extra) werk, maar dan heb je wel wat! Een man waar je echt trots op kunt zijn. Of eigenlijk: hij op jou. Want jij regelt toch mooi even alles!

Gerelateerde berichten