Tassen geven je de kans iets nieuws te proberen

Ze lijken wat lager te staan in de prioriteiten van de modewereld de laatste tijd, maar zijn inmiddels voor velen een gegeven: tassen. Waar het eerst een waar statussymbool was om de duurste tassen te hebben van de duurste merken, lijkt tegenwoordig de focus meer te liggen bij duurzaamheid. Dit benadrukt het belang van een goede tas. Want tassen zijn immers bedoeld om je spullen zo goed mogelijk te vervoeren; beschermd tegen wind en regen, goed gesloten zodat je niks verliest, en makkelijk en comfortabel te dragen. Sommige tassen zijn het gewoon nét niet voor je. Een te lang of juist te kort handvat zodat hij net niet om je schouder past, een te brede band bij een schoudertas zodat deze in je schouder snijdt; het kan een hele opgave zijn om tassen te vinden die bij jou passen.

Het belang van tassen

Iedereen heeft een tas nodig. Zelfs voor mannen is het tegenwoordig een stuk normaler om niet meer te proberen alles in alleen hun zakken mee te nemen, maar om gewoon een normale neutrale schoudertas te nemen, een aktetas ook voor alledaagse gelegenheden, of natuurlijk de klassieke rugtas in modernere vormen, maten en ontwerpen. Tegenwoordig is ook de zogeheten fannypack een comeback aan het maken, wederom een klassieker uit de jaren ’90 die ineens weer helemaal in is, met name onder jongeren. Dit soort nieuwe trends neutraliseren producten als tassen en maken ze toegankelijker ook in andere gebieden; als een man een fannypack kan dragen, is een keer een ander tasje ook niet zo erg. Zo verdwijnen langzaam stereotypes en wordt een eeuwenoud en logisch product als tassen weer vernieuwd, en ontstaan er nieuwe opties en mogelijkheden voor ontwerpers.

Ga op zoek naar nieuwe tassen!

Zie dit dus als een mooie uitdaging om de boel eens te vernieuwen met jouw tas. Niet meer alleen een simpele handtas of de in populariteit alsmaar groeiende vierkante hipster-rugtassen, maar een leuk patroon, een oude trend van jaren geleden, of een grote tas ook al zit er alleen een portemonnee in, maar hij stond zo leuk bij je outfit die dag – tassen zijn niet meer weg te denken, en zullen hoogstwaarschijnlijk nooit meer weg of uit de mode gaan. Dus waarom zou je het niet eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Neem een tas die niet aan lijkt te sluiten bij wat je draagt en zie hoe één item je zo uit kan dagen dat je hele stijl vernieuwd wordt.

Gerelateerde berichten