Verbouwen voor jezelf of voor het huishouden?

Als moeder staat je kind op één. Soms houden we dat zo erg vast dat we onszelf een beetje vergeten. Zeker wanneer we ook nog werken, of je dat nu voor jezelf doet of niet. En er komt altijd een tijd dat het moment daar is voor een ommezwaai. Een verandering. Een verbouwing bijvoorbeeld! We zitten inmiddels weer in de december maand en welke tijd is nu beter voor een verbouwing dan met nieuwjaar? Een nieuwe ruimte, huis of aankleding om het nieuwe jaar mee te beginnen. Maar ja wat gaat er dan verbouwd worden?

De kinderkamer up-to-date houden

Afhankelijk van de leeftijd van je kind kan het handig zijn om deze kamer eens grondig onder handen te nemen. Dat is meteen een prachtig kerstcadeau. Samen kunnen jullie kijken naar een sfeer of thema en op pad om spulletjes uit te zoeken. Je kleine wordt immers groot en kan niet eeuwig in die babykamer blijven. We moeten allemaal mee met de tijd, die kamer ook. Check eerst of de belangrijkste meubels vervangen moeten worden zoals een kast of een bed. Vervolgens kan je de boel een schilderen of behangen en vervolgens aankleden in de door jullie samen gekozen sfeer of stijl. Zo betrek je jouw kind hier ook in en voelt het meteen weer als zijn of haar kamer ondanks de nieuwigheid.

Je eigen kantoor een opfrisbeurt geven

Maar in het kader van jezelf in het oog houden, is het misschien ook geen gek idee om een verbouwing voor jezelf in te plannen. Als werkende moeder is een fijn kantoor een absolute noodzakelijkheid. Is jouw bureau nog een beetje stevig, en is je stoel nog goed voor jouw zithouding? Misschien besluit je dat het voor jou ook gewoon tijd is om de boel om te gooien en wil je het helemaal anders inrichten. Komend jaar ga jij weer keihard aan het werk in een kantoor dat helemaal up-to-date is met jouw persoonlijkheid.

Of gewoon allebei

Of je kiest gewoon niet en neemt alles wat jouw aandacht wat betreft verbouwen nodig heeft onder handen. Ga een afvalcontainer huren en je kan meteen aan de slag, ook wat betreft het grote werk. En als je niet zó handig bent aangelegd, huur je daar mensen voor in. De puntjes op de i zetten kan iedereen, dat is ook wel het leukste. Verbouwen met kerst, dat is nog eens een ervaring om nooit meer te vergeten!

Gerelateerde berichten