Maak ruimte in je huis door overbodige spullen weg te doen

Als moeder ben je de hele dag bezig andermans huis op te ruimen. Dan kan het soms fijn zijn als er al iets minder rommel in huis is om mee te beginnen. Af en toe wat oude, overbodige spullen wegdoen kan dan een hoop schelen. Als spullen nog bruikbaar zijn, is het natuurlijk zonde om ze weg te gooien. Dan is het mogelijk om de spullen te doneren aan bijvoorbeeld het Leger des Heils, maar je kunt ze ook verkopen.

Marktplaats

De meest gebruikte manier om spullen te verkopen is nog steeds Marktplaats. Het is een simpel proces, en je kunt er alles kopen en verkopen dat je maar wil. Van boeken tot telefoons en zelfs auto’s. Als jij dus nog ergens spullen hebt liggen waar je vanaf wil, is marktplaats de ideale plek. In een paar simpele stappen staan jouw spullen online en kun je de verkoop regelen. Het enige wat je hoeft te doen is foto’s maken, een titel en beschrijving bedenken en dan is de advertentie in principe klaar. Je kunt zelf aangeven of je wil dat de spullen opgehaald worden of dat je ze verzend. Als je liever geen vreemden aan de deur wil hebben, is de spullen verzenden een goede optie. Een goedkoop pakket versturen gaat tegenwoordig heel makkelijk. Door middel van een track and trace code kan de koper van de spullen de voortgang van de verzending in de gaten houden. Ook de betaling is heel makkelijk te regelen, aangezien Marktplaats tegenwoordig met Ideal werkt. Oude spullen verkopen via marktplaats is dus de ideale oplossing om van oude spullen af te komen.

Rommelmarkt

Een andere manier om oude spullen te verkopen, is via een rommelmarkt. Dit is een wat persoonlijkere manier van verkopen, aangezien het face to face verkoop is in plaats van via het internet. Ook kun je er een leuk dagje met de kinderen van maken. Niet alleen zijn mensen eerder geneigd om van kinderen te kopen door hun cuteness factor, de kinderen leren er ook wat van. Door een beetje te onderhandelen en spullen te verkopen, leren ze de waarde van geld kennen. Daarbuiten is het ook een manier om wat extra tijd met de kinderen door te brengen.

Vrienden

Mocht je bovengenoemde opties allemaal teveel moeite vinden, kun je ook bij vrienden of familie rondvragen of zij interesse hebben in de spullen. Op die manier kun je spullen die je zelf niet echt meer gebruikt, maar nog wel enige emotionele waarde hebben, dichtbij houden.

Gerelateerde berichten