kinderen in huis betekent troep

Met kinderen in huis kan het een dingetje zijn om je huis schoon en schadeloos te houden. Overval ligt er wel speelgoed of kruit op de grond. De kinderen spelen overal en nergens. Dat betekent dus ook, overal en nergens troep. Kindjes verbieden om op bepaalde plekken te spelen gaat niet zo makkelijk. Luisteren is iets wat sommige nogal moeilijk vinden. Maar toch probeer je het elke keer van ze te vragen. Het gaat even goed, totdat je even 5 minuten bezig bent met iets anders waardoor je concentratie om op de kinderen te letten er niet volledig bij is. Je draait je om en ziet dat er met krijt is getekend op de muren en van alles op de vloer ligt. Dat is niet fijn. Want je hebt namelijk al een keer nieuwe behang laten plaatsen. Maar dit keer ben je dat niet van plan.

Wat kun je hier tegen doen?

Als allereerst, mochten je kinderen met verf, stiften, pennen of krijt spelen. Zorg er dan voor dat ze niet waterbestendig zijn. Als je waterbestendige producten koop, krijg je ze er dus niet of bijna niet af met water.

Probeer je kinderen helemaal niet met de bovenstaande ‘’ producten’’ te spelen. Behalve dat zij je huis kunnen beschadigen, zitten er ook giftige stoffen in. Kleine kindjes hebben snel de neiging om alles wat ze te pakken krijgen in hun mond te zetten, omdat hun tandjes groeien. Maar je moet oppassen want zoals net geschreven kunnen sommige ‘’ speelgoed’’ giftige stoffen bevatten.

Wat kun je nog meer doen?

Je hebt inmiddels al van alles geprobeerd maar niks lijkt te lukken. Plastic over vloer bij het gedeelte waar ze spelen, er bij zitten terwijl ze spelen. Maar voorkomen lukt niet. Wat absoluut wel gaat helpen is een epoxyvloer. Het is een kunststof polymeer dat word gewonnen door aardolie. Het word voornamelijk gebruikt in winkels, showrooms of andere bedrijfsruimtes. Zo’n vloer kan ook in huis worden aangelegd en zorgt voor een strak en industrieel gevoel.

De voor en nadelen

zo een vorm van vloer is makkelijker schoon te maken dan andere vloeren. Dus mochten de kinderen knoeien met iets, is dat snel en gemakkelijk op te ruimen. Het is geheel vloeistof dicht en slag en stootvast. En van de weinige nadelen van zo een vloer als deze is dat hij krasgevoelig is. Marja, met wou zou je kinderen laten spelen waardoor ze krassen kunnen veroorzaken in de vloer? Niks denk ik! Dus aanschaffen zou ik zeggen!

Gerelateerde berichten