Zo overleef je de drukke zomerperiode

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor alle business moms een extra drukke periode. Want terwijl het kwik voorbij de 30 graden stijgt en de kinderen volop genieten van de vakantie, wordt het voor ons business moms nog ingewikkelder om het ouderschap met ons werk te combineren.

Tegelijkertijd wil je niet oververmoeid de zomerperiode uit komen, dus het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens de zomervakantie.

Blijven sporten

In drukke periodes heb ik altijd de neiging om juist minder te gaan sporten, omdat ik het gevoel heb dat ik daar geen tijd voor heb. Maar elke keer als ik minder ga sporten, dan gaat niet alleen mijn conditie maar ook mijn gemoedstoestand er op achteruit. Het is zo ontzettend belangrijk om in beweging te blijven. In de drukke zomerperiode is het ook nog warm waardoor ’s middags in de sportschool staan niet zo aantrekkelijk is. Wat juist wel heel leuk is in de zomer is om dagelijks of een paar keer per week te gaan zwemmen in het plaatselijke openluchtzwembad! Vaak gaan zwembaden ’s ochtends op tijd open en kun je je dag dus beginnen met een lekker rondje zwemmen. Dit geeft mij ook altijd echt een zomers gevoel!

Een uurtje eerder stoppen met werken

Als drukke business mom zou je elke dag wel tot ’s avonds laat kunnen doorwerken. Toch merkt waarschijnlijk niemand het als jij in de zomer eens wat vaker eerder naar huis gaat. Eventueel kun je ook eerder beginnen met werken. Maar neem de middag in ieder geval eens vrij om een samen met je kinderen naar het strand, het park of de plaatselijke zwemplas te gaan. Van lekker buiten zijn en van de zon krijg je binnen no-time een ontspannen zomergevoel!

Even er tussenuit

Maar het is natuurlijk nog beter om er echt even tussenuit te gaan. Het liefste natuurlijk met het hele gezin. En je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om van je vakantie te kunnen genieten, zeker nu de Nederlandse zomers ook lekker warm zijn. Denk bijvoorbeeld eens na over een kampeervakantie in Nederland of een van onze buurlanden. Je rijdt er zo heen met de auto en je hond kan ook gezellig mee. Zelf vind ik kamperen echt de ultieme ontspannen vakantie, omdat je echt buiten leeft. Het leven wordt ook heel overzichtelijk als je aan het kamperen bent, want alles wat je doet duurt drie keer zo lang.

Gerelateerde berichten